Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.04.22.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 971. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.04.22. Közélet

A választásnak tétje van, de milyen?!

ALBERT EGON Feje tetejére áll(t) a jobboldali pártvilág Baróton - egy mondatba foglalva ez a harci helyzet most minálunk. Lehet, hogy a politikum holdudvarában ténykedõk már tudják, mi zajlik most, és elõre látják a történések végét, ám az egyszerû szavazópolgár számára egyre csak bonyolódnak, átláthatatlanabbá válnak a dolgok. Lassan azt sem tudni, hogy ki kivel van, a jobboldal politikai berkeiben változik szinte óráról-órára minden, ott, ahol az emberkaméleonok kedvük szerint változtatják színüket, és adják fel- vagy el azt, amit eddig képviseltek. Politikai szövetségek kötõdnek és semmisülnek meg, ahogyan azt az érdek és a hatalmi állás kívánja, ebben a közegben bizony nem sokat ér a becsület, vagy az adott szó, s talán még kevesebbet az annyit hangoztatott közösség. Mi ez, bohóckodás vagy egy jól kigondolt, elõre eltervezett színjáték újabb epizódja? Vagy a jobboldal újbóli megtisztulásának vagyunk szemtanui? A nagy meccs elõtti etetés mindenesetre rendesen folyik, a szereplõk is lassan mind színt vallanak, most már csak a végkifejlet kérdéses. De hogyan is állunk most Baróton, egyszerre két Magyar Polgári Párt létezne, ahol mindkettõ legitimnek könyveli el magát helyi szinten, annyi különbséggel, hogy ebbõl csak egy birtokolhatja elvileg a megyei és az országos elnökség bizalmát? Továbbra is van valós esélye annak, hogy létrejöjjön a jobboldal összefogása, és ilyen módon való felsorakozás egy független jelölt mögött? De melyik is ez a jobboldal, az, amelyiknek ma ezerarca van? Hová tûnt a Néppárt?
Egyáltalán ki állít ma valót, és ki hazudik akkor, amikor mindmáig egyetlen egy pletykát, vagy az utcára kippattant információt, az érintett felek jórésze nem cáfolt vagy nem támasztott alá hivatalosan? Mindenki ennyire lapítana vagy ezt kívánja az érdek? Beszélnek, beszélünk sokmindenrõl, pártszínekben indulókról, olyan független jelöltekrõl, akik mellé-, mögé-, fölé- beáll, beállt egy-egy politikai alakulat, kérdés, hogy innentõl fogva mennyire független az illetõ? S egyáltalán miért muszáj ennyire erõltetni a független szót, ha az mindkét lábára sántít? Hogy mi jön ki ebbõl, azt jelen pillanatban, a cigányasszony sem vetné ki kilenc szem fuszulykából, ennek ellenére, a nagy hûhónak üzenete is van a választópolgárok irányába. Bárhogyan is kozmetikázzák, valami nagyon nincs rendben a mostani MPP, sem pedig az EMNP háza táján. Így kell kinéznie egy hiteles, megingathatatlan, karizmatikus, a szülõföldjéért, Erdõvidékért, Barótért tenni akaró, a gyerekeinknek jövõt ígérõ jobboldalnak? Ez lenne a mindenki számára járható, a biztos út? Hiba volt azt mondani hetekkel ezelõtt, hogy nálunk nincs tétje a választásnak, íme, bebizonyosodik, hogy igenis van tétje, de nagyon úgy fest, hogy megint csak a politikum és annak talpnyalói számára.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 971. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.