Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.04.22.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 971. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.04.22. Közélet

Milyen színben indulna Nagy István? 

A.E. Ha hinni lehet az utcai, és a politikai berkekben a napokban felröppenõ pletykáknak, akkor nagyon úgy néz ki, hogy újabb szereplõvel bõvül Baróton is a polgármesteri széket megpályázók listája. Az RMDSZ színekben induló Lázár-Kiss Barna eddigi kihívója hivatalosan Zsombori Csaba, aki múlt szerdán jelentette be indulását független polgármesterjelöltként, és aki mögé – állítása szerint – felsorakozott a jobboldal is. Az újabb szereplõ ebben a játékban Nagy István lehet, aki nyolc évig már irányította a várost, aki annak idején függetlenként nyert polgármesteri széket, MPP támogatással. Az elmúlt négy évben pedig a Polgáriak frakcióját vezette a helyi tanácsban.
Telefonon kerestük fel két alkalommal is Nagy Istvánt, arról érdeklõdve, valóban indul-e az idei helyhatósági választásokon, és ha igen, milyen színben. Az érintett mindkét alkalommal kitérõ választ adott, sem nem cáfolta, sem nem erõsítette meg a hírt, miszerint megméretkezne õ is. A megfelelõ idõben tájékoztatja majd a közvéleményt döntésérõl, ami a napokban mindenképp megtörténik. Fölöslegesen nem akar fecsegni, egyelõre arra kíváncsi, hogy hány õszinte ember van - fogalmazott sokatmondóan.
így lapzártánkig továbbra is több kérdés maradt megválaszolatlan, milyen színekben is indul Nagy, MPP, EMNP vagy független jelölt lesz?
A csavar az egészben az, hogy úgy hírlik, Baróton szervezkednek az elmúlt idõszakban, az MPP-bõl kiszorított egyori alapító tagok is. Ezt azonban eddig hivatalosan senki nem erõsítette meg. Azt is hallani, hogy Nagy István MPP színekben való indulására, és felterjesztett tanácsosi listájára, amennyiben nem bólint rá a megyei-, illetve az országos vezetés, akkor akár függetlenként indulna EMNP-s támogatással, vagy átmenne a Néppártba. Ezzel kapcsolatosan Szép Bélát, a Néppárt baróti elnökét kérdeztük, - aki Zsombori Csaba független jelöltet támogatja -, aki határozottan kijelentette, hogy számára elképzelhetetlen a Nagy Istvánnal való együttmûködés. Meggyõzõdése, hogy a város élére nem egy ilyen személy kell, õ itt akar élni, és tenni akar valamit, és nem akarja szétverni a gyerekei jövõjét.  Kíváncsiak voltunk Benedek Erika, a Néppárt Erdõvidéki Széki Szervezete vezetõjének az álláspontjára is, aki annyit közölt lapunkkal, hogy jövõ héten várhatóan kedden majd bõvebben tájékoztat az EMNP álláspontjáról, ebben a kérdésben és a végleges tanácsosi listájukról is többet megtudunk majd. Zsombori Csaba független jelölt továbbra is úgy tudja, az MPP és az EMNP mögötte van, ezt lapzártánkig nyilatkozatában is megerõsítette. Annyit azonban elárult, hogy átrendezné az erõviszonyokat az, ha Nagy bejelentené, hogy indul a 2016-os helyhatósági választásokon.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 971. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.