Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.05.28.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 615. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.05.28. KözéletTisztelt honfitársaink!
Nekünk, romániai magyaroknak az elmúlt kilencven esztendõben újból és újból szembe kellett néznünk kívülrõl jövõ megosztási kísérletekkel, de a nehéz pillanatokban együtt maradtunk, egységesen cselekedtünk.
Lehetnek viták, de a cél közös, és ezt csak együtt képviselhetjük eredményesen. Ezért fogott össze a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, ezért egyeztünk meg, ezért indítunk közös listát – a Magyar Összefogás listáját – az európai parlamenti választásokon.
A romániai magyarság képviselõinek minél nagyobb számban kell ott lenniük Brüsszelben, az Európai Parlamentben, hogy hangjuk erõsen és meggyõzõen szóljon, hogy szövetségeseket találjanak közösségi jogaink érvényesítéséhez. Azonban minden európai parlamenti mandátum, amely sokévszázados értékteremtõ erdélyi jelenlétünk, államalkotó státusunk és számarányunk alapján nekünk jár, a többségi pártok képviselõihez kerül, ha a választások napján élniakarásunkról tanúbizonyságot nem teszünk. Ez pedig csak úgy lehetséges, hogy mindannyian elmegyünk szavazni és a Magyar Összefogás listájára szavazunk. Ma már egyre több kérdésben döntenek Brüsszelben, akár az államok, nemzetek, etnikai közösségek viszonyáról, akár a mezõgazdaságban dolgozók támogatásáról, akár a különbözõ régiók, például Erdély infrastrukturális fejlesztésérõl legyen szó. Nem engedhetjük meg, hogy ezek a döntések nélkülünk szülessenek, nem engedhetjük meg, hogy ismét a fejünk fölött döntsenek rólunk valahol egy távoli fõvárosban úgy, ahogy a huszadik században többször is megtörtént.
Mi, politikusok összefogtunk. Most minden magyarnak össze kell fognia, szavazatával kell bizonyítania, hogy értelme van közös munkánknak.
Közösen arra kérünk minden magyar szavazópolgárt, hogy június 7-én válasszák az RMDSZ jele alatt induló Magyar Összefogás listáját, szavazzanak a tulipánra!
Ezért kell tehát összefognunk, ezért kell a másfélmilliós romániai magyarság egységes akaratát fölmutatnunk a választásokon.Közösen arra kérünk minden magyar szavazópolgárt, hogy június 7-én válasszák az RMDSZ jele alatt induló Magyar Összefogás listáját, szavazzanak a tulipánra!
Részletek Markó Béla
és Tõkés László felhívásából


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 615. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.