Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.05.28.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 615. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.05.28. Közélet

Nem szavazták meg az adómentességet
  Napirenden az 1996. évi 7. számú Kataszteri törvény 8. szakaszának kiegészítésére vonatkozó RMDSZ törvényjavaslat. A Máté András és Kerekes Károly képviselõk által benyújtott javaslat a jogtalanul elkobzott és – az 1991. évi 18. számú, illetve 2001. évi 10. számú törvények alapján - visszaszolgáltatott ingatlanok elsõ beíratásával kapcsolatos telekelési illeték eltörlését célozza. A kezdeményezõk úgy vélik: a szóban forgó beíratási, telekelési illeték számos nehézséget gördített a rendszerváltás utáni tulajdonvisszaszolgáltatás, illetve tulajdonjog-visszaállítás útjába, következésképpen helyénvaló, hogy a jogtalanul elkobzott ingatlanok tulajdonosai mentesüljenek eme illeték kifizetése alól. Annál is inkább, hogy maga az elkobzás is úgymond illetékmentes volt. A képviselõház a liberáldemokrata-szociáldemokrata szövettség szavazatainak köszönhetõen sajnos elutasitotta a javaslatot.

  A fogyatékkal élõ személyek jogainak védelmére vonatkozó 2006. évi 448. számú törvény 26. cikkelyének módosítását célzó RMDSZ kezdeményezésrõl szavazott ma a képviselõház. Az aláírók nevében Kerekes Károly képviselõ hozzászólásában rámutatott: a kezdeményezés a súlyos és elõrehaladott fogyatékossággal élõ személyek nyugdíjának adómentességét javasolja. A jelenlegi törvényi szabályozás csupán ezen személyek jövedelmeinek adómentességét irányozza elõ, a tervezett pénzügyi könnyítés kiterjesztése a nyugdíjakra is egy diszkriminatív és méltánytalan állapot megszüntetését eredményezi. Annak ellenére, hogy valamennyi parlamenti párt a tervezet elfogadásának szükségessége mellett foglalt állást, a végsõ szavazáson elutasították azt.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 615. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.