Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.01.29.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 959. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.01.29. Közélet

A “Kifli-negyed” Baróton, ráférne már a felújítás...

Költségvetés hiányára hivatkozva, az MPP nem támogatta az utcák rehabilitásának tervezetét

A.E.Barót város polgármestere idén is tovább szeretné folytatni a tavaly megkezdett, majd a télen félbehagyott munkát azokon az útszakaszokon, ahol már letevõdtek a vezetékek, ilyen utcaszakaszok, a Rozsák útjával párhuzamos “Kifli-negyed”, a Béke (Piac utca), és a December 1 utca, valamint a Szabadság-téren levõ “Új Sor” alsó sarkától ki egészen a Baróti Szabó Dávid utca kezdéséig. Az említett szakaszok teljes rehabilitásának (aszfaltozás, járdák és parkolóhelyek), tervezetét bocsájtotta szavazásra Lázár-Kiss Barna az év elsõ soros tanácsülésén.

Mindhárom elõterjesztést elfogadták, csupán az MPP frakciója tartózkodott, amit azzal indokolt, hogy nem tartják etikusnak egy határozattervezet támogatását, még ha csak terv is, addig, amíg nem ismert a város idei költségvetése, amíg nem lehet tudni, hogy mennyibe kerül a beruházás. Az elöljáró szerint azonban most szó sem volt arról, hogy lesz-e erre pénz vagy sem, ez csupán egy tervezet a jövõre nézve, ami lehet, hogy idén, de lehet, hogy csak jövõre valósulna meg. Mi köze van ennek a tervnek a költségvetéshez? - tette fel a kérdést. Az MPP frakcióvezetõje, Nagy István szerint nem helyénvaló Lázár-Kiss érvelése, õk úgy látják, akkor lehet tervekrõl beszélni, amikor van hozzá költségvetés is: A tervezethez márpedig költségvetés is kell! - hangoztatták. Szavazás után az elöljáró megköszönte azon tanácsosoknak (RMDSZ, EMNP és független tanácsos), akik támogatták a tervezetet, elmondván, hogy számításai szerint lesz elegendõ anyagi fedezet a város saját költségvetésében arra, hogy fedezni tudják az utcák rehabilitásának költségeit: “A cél egyértelmû, az egységes városkép kialakítása, ha lesz pénzünk rá az idén, ha nem” - nyomatékosított. Erre reflektálva, Nagy úgy fogalmazott, nem céljuk hátráltatni a polgármester munkáját, ám olyant nem szavaznak meg, aminek nem látják a végösszegét, mi több, arról is szó van, hogy mint ellenzék, szeretnék õk is tisztán látni a dolgokat.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 959. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.