Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.01.29.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 959. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.01.29. Közélet

Mindjárt kifizetõdõbb az, ha az embernek semmije sincs...

A magánház tulajdonosoknak fõhet a feje

A.E.Jelentõs adótöbblettel kell számolniuk az idei esztendõben a magánház tulajdonosoknak, hiszen az új kormányrendelet értelmében jelentõsen megnövekedik a beltelek azon része, mely udvarként fog szerepelni ezután a nyilvántartásban, ez pedig az adó-és illeték megnövekedéséhez vezet - derült ki a csütörtöki baróti tanácsülésen. Az elöljáró hangsúlyozta, ezt a többletet nem helyileg határozták meg, ez felsõbb utasítás, õk annyit tehetnek, hogy megpróbálják, hogy az adózási kategóriák értékeit lehozzák a megengedett legkisebb értékre.

Egy 600 négyzetméteres beltelek esetében például ezután automatikusan 400 négyzetméter udvart fognak figyelembe venni - derült ki a határozatból, amire a teremben jelenlevõk is csak pislogni tudtak, - ahogyan majd a beltelektulajdonosok is fognak, az adójuk kiszámítása után... Pál-Szilágyi Zoltán, az RMDSZ frakcióvezetõjének számításai szerint, abban az esetben, ha egy családnak két telke van, az egyik pl. 350 négyzetméter, melybõl 150 négyzetméter udvarnak van beírva, 200 négyzetméter pedig szántónak, a második telek pedig 600 négyzetméter, az pedig úgy van beírva mint szántó, az elsõ esetében 350 négyzetmétert nyilvánítanak udvarnak, tehát a kettõt egybe veszik, a második esetében pedig 400 négyzetmétert számolnak udvarnak. Ez pedig minden beltelek típusra vonatkozik, és eszerint az új törvény szerint adóznak majd a területtulajdonosok.

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 959. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.