Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.06.22.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 614. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.06.22. Közélet

Pál Anikó  A baróti polgármesteri hivatal szervezésében és a rendõrség közremûködésével szerdán délelõtt lakossági fórumot tartottak Köpecen. A találkozót a helyiek problémáinak megismerése, a felmerülõ kérdések megválaszolása és a gondok közös megoldása  érdekében szervezték. A fórumon a polgármesteri hivatalt Bán István alpolgármester képviselte, valamint a sepsiszentgyörgyi megyei rendõrség közrendészet osztályáról Ilie Nicolae rendõrfõbiztos is jelen volt. Tekintve a fórum témáját – a mezei lopások és tilosban legeltetés megelõzését, a köpecbányai lakosok kérdését – a szervezõk nagyobb érdeklõdésre számítottak a helyiek körébõl. A résztvevõk leginkább a köpecbányai lakosokra panaszkodtak, mint elmondták, az utóbbi idõben jó részt csökkent a különbözõ lopások száma, de mindemellett még mindig õk jelentik a legnagyobb problémát, nagyon sok állatot hagynak szabadon, más földjén legelni, sokan törvénytelenül laknak ott, a szekereik nincsenek bejegyezve, lejártak a bérleti szerzõdéseik és nincsenek meghosszabbítva. 
A szervezõk felhívták a figyelmet, hogy mindenképp törvényes úton kell megoldást találni, éppen ezért arra kérik a lakosságot, bármilyen törvénytelenséget észlelnek, tegyenek feljelentést és mondják el panaszaikat a rendõrségen. Mint elmondták, létezik egy tanácshatározat, melynek értelmében a tilosban legelészõ állatokat be szabad hajtani, és azokat csak akkor adják vissza a tulajdonosnak, ha az megtéríti a kárt és kifizeti a büntetést. Ennek érdekében a polgármesteri hivatal minden településen olyan gazdákkal kell szerzõdést kössön, akik helyet biztosítanak a tilosban legelészõ állatoknak amíg a tulajdonos meg nem téríti az okozott károkat. Mint Bán István alpolgármester elmondta, Köpecen, Köpecbányán és Baróton is tárgyalt olyan gazdákkal, akiknek istállójába a tilosban legelészõ állatokat be lehetne hajtani, ám, a folyamat elakadt, mert a polgármesteri hivatal még nem kötött szerzõdést ezekkel a gazdákkal.
Macãu Constantin rendõrfõnök a rendõrség segítségét ajánlotta a mezei lopások vagy egyéb törvénytelenségek megelõzésében, és az elkövetõk felelõsségre vonásában is.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 614. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.