Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.06.12.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 927. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.06.12. Magazin

Újabb szociális intézkedések

A képviselõház is elfogadta azt a sürgõsségi törvényerejû rendeletet, mellyel június elsejétõl 9%-ra csökken az élelmiszeripari termékek hozzáadott értékadója. Ezáltal ez az intézkedés, legalábbis egy idõre, véglegesnek tekinthetõ. A képviselõház elfogadta azt az RMDSZ-es törvénytervezetet, mely a sporttörvényt módosította oly módon, hogy a fogyatékkal élõ sportolók is részesüljenek ugyanolyan premizálásban, mint az egészséges sportolók, és tevékenységükben hasonló támogatásban részesüljenek.
Az RMDSZ részérõl Korodi Attila Hargita megyei képviselõ, a törvény egyik kezdeményezõje mondta el a jogi norma eddigi diszkriminációs voltának megszüntetésérõl szóló indoklást. A plénum elfogadta Márton Árpád azon törvénykezdeményezését, mely a munkanélküliségrõl szóló törvénybe visszahoz két régebbi cikkelyt.
A 2010-ben hatályon kívül helyezett cikkelyek értelmében az önkormányzatok meghatározott idõre, ami nem lehet több mint egy év, alkalmazhatnak munkanélküli személyeket jól meghatározott területekre, mint például karbantartás, szociális ellátás, stb. Az így alkalmazott személyek fizetését a munkanélküli-segély-alapból biztosítja az állam, ezáltal a személyt nem arra ösztönzi, hogy otthon üljön munka nélkül, hanem hogy dolgozzon. Az így alkalmazott személyek által letöltött munkaidõt beszámítják a nyugdíj megállapításakor, mint legális szerzõdéses munkaviszonyt.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 927. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.