Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.05.29.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 925. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.05.29. Közélet

A 9 méter széles és a 4,5 méter magas székelykapu felállítása van hátra

Elkészült a községközpont Nagybaconban

A.E.Amikor elkezdték kivágni a fenyõfákat Nagybacon központjából, több helyi lakos felháborodással vette tudomásul, hogy átalakítják a parkot, mindezt úgy, hogy fákat vágnak ki. Akkor a polgármester a tér tágasabbá és világosabbá tételével indokolta a változtatást, akkor úgy látta, ahhoz, hogy a községnek korszerû központja legyen, ezeket a lépéseket meg kell tenni. A mostani eredményt elnézve, úgy tûnik, az elöljárónak lett igaza a kétkedõkkel szemben, Nagybaconban egy olyan park készült el, melyet bárkinek szégyenérzet nélkül lehet mutogatni.
Számítások szerint az egész munkálat körülbelül 130 ezer lejébe került a községnek, ezt a beruházást ugyanis saját erõforrásaiból fedezi a nagybaconi polgármesteri hivatal. A park elkészült, most csak a kilenc méter széles és négy és félméter magas székelykapu felállítása maradt hátra, ezt a jövõ hét folyamán ejtik meg, a kapu felszentelésére pedig a községnapokon kerül majd sor.
Simon András, a község polgármestere elégedett a munkával, úgy látja, amit elterveztek, azt sikerült megvalósítani, ráadásul a park mérete sem csökkent, melléje sikerült autóparkolókat kialakítani, ami nagyban megszabja a központ kinézetét: “Büszke vagyok arra, hogy Nagybaconnak ilyen központi parkot sikerült kialakítani, bátran állíthatom, hogy megye szinten kevés község mondhatja el azt, hogy ilyen parkot alakított ki önerõbõl. Végeztünk egy közvéleménykutatást a lakosság körében, és 98%-a az embereknek elégedett az új park kinézetével. Sõt, több olyan kritizáló is akadt, aki látva, hogy mi készült el, odajött hozzám, és elnézést kért, modván, nem gondolta volna, hogy ilyen szép lesz.” Simon azt is elmondta, hogy továbbra sem tesz le a falu felsõ végében megálmodott szabadidõközpont, park létrehozásáról, amelyre megvannak az uniós pénzforrások, ehhez azonban egy telekcserére is szükség lenne. “Remélem, hogy az egyház presbitériuma kellõ komolysággal fogja kezelni kérésemet, és nem utasítja el a telekcserét. Úgy gondolom, hogy azt a területet, ahol most három gazda tevékenykedik, jobban a közösség javára tudnánk fordítani, így a kedvezõ döntés esetén nemcsak a mai kor embere, hanem az utókor is hálás lenne a mostani presbitériumnak, akik a közösség javát szolgálták.” - fogalmazta meg a jövõbeli terveit az elöljáró.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 925. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.