Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.04.24.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 610. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.04.24. Közélet

Ébredj Barót népe!
 Sajnálattal kell közöljem a tisztelt olvasókkal, hogy már tíz hónapja készülök egy replikát írni a sajtóban, ezt minden egyes tanácsülés után megtehettem volna. Mind a mai napig ezt halasztgattam, azzal az elgondolással, hogy csak jobbra fog változni ez a hangulat, megosztottság, bíráskodás, mely a baróti tanácsban uralkodik, mint ahogy említettem most már tíz hónapja. Higgyék el kedves újságolvasók, vagy nevezzem választópolgároknak, vagy adófizetõknek, ez már több a soknál, mikor minden tanácsülés után egy  újságcikk jelenik meg, mint az április 15-én egy megyei lapban,  idézném: „Nagy István polgármester úgy véli: amit a szövetség listáján megválasztottak tettek, rosszindulat és felelõtlenség. Ezzel a húzásukkal nem engem bántanak, hanem a várost, mely most így az államtól érkezõ pénzek nélkül marad, s nem tudom, mibõl tudjuk kiadni például a tanügyiek, a fogyatékos személyek gondozóinak a fizetését vagy a szociális segélyre jogosultak illetményét – nyilatkozta az elöljáró.” Nagyon sajnálom, hogy azt nem íratta le a polgármester úr, hogy egy pár módosítással, mely felmerült a gyûlésen, még el is fogadhattuk volna a 2009-es évre szóló költségvetést. (Itt nem gondoltam autóvásárlásra.) Ez egy kis méltányosságot igényelt volna, nem pedig valami különleges áldozatot.
Mindezek után felteszem a kérdést Önök, hogy szavaztak volna meg egy költségvetést, mikor egy adott idõben még az elõterjesztõ sem tudta megmagyarázni egy bizonyos pénzösszeg sorsát, vagyis azt, hogy az a pénzösszeg mire van befogva, miért kell átutalni és hova kell átutalni. Hogy még érdekesebb legyen a hivatal alkalmazottja ezt szerette volna ismertetni, de a polgármester úr ezt nem engedte.
Tisztelt adófizetõ polgárok, higgyék el, nagyon könnyen félre lehet vezetni Önöket a ma már megszokott szlogenekkel, és itt felsorolnék néhányat a sok közül: nem engem bántanak, hanem a várost, az RMDSZ mindig ellenkezik, az RMDSZ-nek a megyei tanács parancsol, hogy adunk fizetést a tanügyieknek, hogyan építsük fel a miklósvári kultúrotthont, mert mindezekért minket RMDSZ képviselõket vádolnak. Ez csak egy néhány a sok, minket, RMDSZ képviselõket ért vádaskodásokból, melyeket ha tetszik, ha nem, el kell viselnünk minden tanácsülésen. Igenis, mi akarjuk a miklósvári kultúrotthon felépülését, akarjuk, hogy a tanárok és mindenki más megkapja a fizetését, és azt is akarjuk, hogy minden fontos döntés elõtt kellõ ismeretet szerezzünk az akkor aktuális témákról, mert ehhez jogunk van, és így tudunk felelõsségteljesen dönteni.
Arra kérném Önöket, hogy vegyenek részt, ha idejük engedi több tanácsülésen, így meggyõzõdhetnek élõben a történtekrõl, és hiszem azt, hogy véleményt is másképp fognak formálni, mint azelõtt, mikor csak az újságból vagy a szomszédtól értesültek arról, hogy mi történt a tanácsülésen a városházán. Kik is vagyunk mi RMDSZ képviselõk, miért kell minket vádolni? Hát tisztelt olvasók, választópolgárok, adófizetõk, mi is olyan emberek vagyunk, mint bárki más, akik harcolunk mindazért, hogy a jövõ nemzedéke egy jobb és békésebb körülmények között éljen biztonságban, itthon megtartva vallását és magyarságát, még akkor is, ha ez némi áldozatokkal is jár. Mi is azok az emberek vagyunk, akik az adójukat a baróti hivatalba fizetik, igénybe vesszük a különféle szolgáltatásokat a városban és a hozzátartozó településeken, képviseljük a választópolgárokat és mindennap teszünk azért, hogy közelebb kerüljünk a megígért változáshoz, civilizáltan próbálunk viselkedni ( még a választások ideje alatt is).  Van MPP-s keresztgyerekünk, és komások vagyunk több független képviselõvel is. Le merünk ülni egy asztalhoz bárkivel, legyen az baráti vagy hivatalos megbeszélés, kompromisszumokat kötünk, de sajnos vannak olyan személyek, akik mindezeket másként látják, és bennünk csak a rosszat próbálják felfedezni.
Mindezeket nem azért írtam, hogy engem vagy az RMDSZ szervezetet megsajnáltassam vagy bíráljam a bizonyos sajtóterméket, hanem azért, mert az itt leírtak való igazak és remélem, hogy többen el fogják olvasni, és mérlegelni fogják más irományokkal, illetve az utcán vagy a szomszédtól hallottakkal szemben. Írásomat azzal a reménnyel fejezném be, hogy hasonlókat ne keljen írjak, de megígérem, ha a helyzet megkívánja, mindig szakítok annyi idot, hogy egy pár sorban  kifejtsem véleményemet, és ismertessem a lakosságot a valós tényekrõl.  

Józsa József, Bodos,
önkormányzati képviselõ


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 610. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.