Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.04.10.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 608. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.04.10. Közélet

 Újból itt állunk a húsvét küszöbén. Ez a legrégibb és legtartalmasabb mondanivalóval rendelkezõ ünnep, amely megszakítás nélkül átszõtte a zsidók és a keresztyének történelmét. A zsidóknak az Egyiptomi rabszolgaság alóli kivonulásban tapasztalt isteni szabadítás emlékünnepe a mai napig, a keresztyéneknek viszont a bûnös természettõl való szabadulásban megtapasztalt isteni szeretet és erõ emlékünnepe a jelen pillanatig. Az évszázadok során a keresztyén hagyomány és néphagyomány bõvült és gazdagodott, azonban ez ünnep róvására, aminek következtében tartalmi jelentõsége csökkent a formai túldíszítettség miatt. Jó lenne a tavaszi ugartöréssel együtt feltörni ez ünnep megkeményedett felszínét és újra gyönyörködni és átélni tartalmi mondanivalóját.
Minden keresztyén hisz egy létezõ Istenben, a Biblia az Õ szava hozzánk és ennek az igazságában is kell hinnünk. A Bibliából megtudjuk, hogy Isten szemében vétkesek vagyunk, mivel elhagytuk Õt és az Õ természetébõl eredõ törvényeket is megszegjük nap mint nap. Ezért Isten kimondta a halálos ítéletet az emberiség felett. Itt jön be a húsvét jelentõsége. Isten megígérte, hogy szabadítót küld Fia, Jézus Krisztus személyében, aki nagypénteken a kereszten meghalva meghozta azt az áldozatot, amellyel Isten elõtt megváltja a bûneibõl mindazokat, akik hisznek Benne. Ezért számunkra húsvét a szabadulás ünnepe. Azonban még van egy tartalmi jelentõsége, mégpedig Krisztus feltámadása, amely cselekedete által, a Benne hívõknek új természetet ad és lehetõséget, jogot arra, hogy õk is egy napon feltámadjanak és éljenek vele együtt örökké. Ki ne szeretne megszabadulni önzõ, elégedetlen, rossz gondolatokkal teli, szeretet hiányos, békétlen, félelmekkel teli, stb. természetébõl? Itt az ideje feltörni, nem csak a piros tojást, hanem a húsvét igazi tartalmát és hinni újra teljes szívbõl az életet változtató Istenben.
Szívbõl kivánjuk ezt az ünnep áldásaként minden „Erdõvidék” olvasónak!
A Baróti Baptista Gyülekezet
 lelkipásztora, Gyõrfi Elek Tóbiás


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 608. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.