Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.04.11.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 867. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.04.11. Közélet

A.E. 1816 személy bízta és hatalmazta fel kézjegyével a körülbelül 2200 szavazóból az EMNP-re a szavazataik eljuttatását a csíkszeredai Magyar Konzulátusra. Erdõvidékrõl körülbelül 100-an szavaztak postán és 4-5%-ra tehetõ azok száma, akik nem kapták meg a borítékot, 118-an pedig a Konzulátuson szavaztak - tájékoztatott az eredményekrõl Szép Béla az EMNP helyi elnöke.Az elnök pozítivan értékelte az elért eredményeket, és azt a munkát, amit az EMNP és az önkéntesei belefektettek. S bár nem közölt részletes eredményeket, hogy itthonról ki kire szavazott, elmondta, a terepmunkáik során kiderült, hogy sokan, bár szimpatizáltak a Fidesszel, de Orbán Viktor személye sokat nyomott a latba, magyarán: Az emberek személyre szavaztak.

Különösebben nem kommentálta a magyarországi politikai pártok között kialakult különbségeket sem, annyit elmondott, hogy amikor vasárnap kinn volt Budapesten, az eredményhirdetés után a fideszes politikusok némelyike úgy fogalmazott: Az Országházát ezután nem Országházának fogják hívni, hanem a Nemzet házának.
Szép Béla köszönetet mondott mindazoknak, akik besegítettek a választási munkába, az egyházak képviselõinek, Farkas Domokos (Vargyas Község), Rancz István (Bardoc, Olasztelek), Benkõ Béla (Székelyszáldobos), Péter Judit (Felsõrákos), Kencse Sándor (Bibarcfalva), Kozma Albert (Bölön), Német Veronika és Szabó Attila (Köpec), Bodvaj Egyesület és az EMNP helyi tanácsosai (Nagybacon).
“A három éves munkánk igazi gyümölcse az volt, hogy az emberek megbíztak bennünk, ránk merték bízni a szavazóborítékaik kézbesítését. Ez egy jelzés irányunkban, hogy a 3 év munkája nem volt hiábavaló, az emberek értékelni tudják a következetes és a lelkiismeretes munkát, ezért bíznak bennünk. Mi ezt a munkát, amit elkezdtünk, tovább visszük, és ki szeretnénk teljesíteni a közösségre is.” - foglalta össze értékelését Szép Béla.
Kencse Sándor az EMNP részérõl és még két önkéntes küldöttel három települést járt végig a magyarországi választási kampányban (Halásztelek, Dunavarsány, Szászhalombatta), az itt tapasztalt élményeirõl számolt be lapunknak.
Az EMNP-s tanácsos elmondta, egy olyan körzetben voltak ami egyfajta MSZP-s fellegvár, Fideszes jelölt eddig soha nem nyert ott, ez most megfordult.
Amikor szóba állt az emberekkel, nagyon meglepte õt, hogy ott mennyire másképp megy a kampány mint itt, és hogy az emberek tisztában vannak azzal, hogy kire és mire szavaznak. Egy picit félve indult neki a dolognak, fõként a december 5. elutasítás miatt, ám kellemesen csalódnia kellett. Az emberek elfogadták azt, hogy máshonnan, a határokon túlról érkezett, sõt székelynek szólították, és pozitívan értékelték, ha valaki értük tesz valamit.
Meg van gyõzõdve arról is, hogy a Fidesz-KDMNP koalíció befogja váltani azt, amit a választási kampányban megígértek.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 867. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.