Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.03.28.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 865. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.03.28. Közélet

A Barót központjában levõ fákon napról napra szaporodnak a varjúfészkek, kérdés: meddig?

Az égbõl jövõ “áldás” nem nagyon tetszik a járókelöknek

A.E. Nemrégiben az egyik olvasónk felháborodásának adott hangot, szerinte tarthatatlanná vált a helyzet városunk központjában. Ennek oka a varjúsereg, amely idéntõl birtokba vette a központban lévõ fákat, valamint a Baróti Szabó Dávid Technikai Líceum területét.

Tóth Antal szerint, lassan már gyalogosan sem lehet közlekedni az említett szakaszokon, hiszen – fõként a Diákdomb elõtti részen–, könnyen madárürülékkel a nyakában találja magát a járókelõ.De ez még a kisebbik kellemetlenség az égtelen ricsaj mellett, amit a madárkolónia csap, még a fertõzés veszélye is fennáll, leglábbis Tóth állítása szerint, aki meg van gyõzõdve arról, hogy a madárürülék rengeteg betegséget hordoz. “Ennek egy megoldása van, mert megítélésem szerint a riasztással semmire sem megyünk, ráadásul pénzbe is kerül. Itt az egyetlen lehetõség, ha a fészkeket megbolygatják az illetékesek, és akkor a madarak elmennek innen. Van nekünk alpinista cégünk, tûzoltóságunk, de vannak vadászaink is, csak lehet megoldást találni, ha kell, hajlandóak vagyunk összepótolni is, ez nem lehet akadály.” – fogalmazott. Tóth elmondta azt is, amennyiben a hivatal nem tesz valamit, õ képes egészen a megyéig menni, reméli, ott majd több sikerrel jár. Szerkesztõségünk Szakács László alpolgármesternél érdeklõdött, aki elmondta, tudomásuk van a helyzetrõl, hiszen a katolikus egyház-, és az iskola vezetõsége is jelezte, hogy mihamarabb megoldást kellene találni. A sepsiszentgyörgyi RARA-AVIS szakembereinek javaslatai túl költségesek, ezért egyszerûbb megoldást kell keresni a problémára. Szakács is úgy látja, a legjobb az lenne, ha a fészkeket szednék le a központi fákról, remélve, hogy így a varjak máshová költöznek. Hogy honnan kerültek ide a madarak, arról megoszlanak a vélemények, néhányan azt mondják, hogy ahogyan a kutyákat, úgy ezeket is hozták. A többség azonban úgy gondolja, hogy a Barót-pataka mentén kivágták azokat a fákat, ahol a varjak költöttek, így a madarak új lakhely után néztek.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 865. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.