Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.03.28.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 865. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.03.28. Művelődés

A pluszmunkának megvan az eredménye

Sz.Réka A március 8-án, Sepsiszentgyörgyön megrendezett megyei olimpiászon a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum diákjai is képviselték iskolájukat. A verseny két kategóriában zajlott, az elméleti és szaklíceumi osztályok számára.
Az elméleti szakon a IX. osztályos Kádár Attila III. díjat nyert, a X. osztályos Bocz Hunor Chris III., a XI. osztályos Szász Apolka II. díjat nyert, Boga Bíborka dicséretben részesült. A szaklíceumi osztályoknál a XII. osztályosoknál Demeter Anita I. helyezést, Lõrincz Orsolya II. helyezést ért el, ezzel mindketten továbbjutottak az országos szakaszra, melyet Jászvásáron tartanak.

A XXII. Nemzetközi Matematika Versenyre, melyet a Kárpát-medence-i magyar tannyelvû középiskolák számára szerveznek, március 12-16 között került sor Csíkszeredában, a Márton Áron Gimnázium és a Sapientia Egyetem közös szervezésében. A verseny célja a Kárpát-medencei magyar gyerekek matematikai tehetségének ápolása, ugyanakkor a felmérése is. A diákok Közép-Európai tanterv szerinti tananyagból versenyeztek, mely XI-XII. osztályban teljesen eltér a Romániai anyagtól, ezért erre külön fel kellett készülniük a diákoknak. A megmérettetésen öt országból vettek részt, évfolyamonként 10-12 gyerek.
A IX. osztályos Kádár Attila és a XI. osztályos Szász Apolka, a Baróti Szabó Dávid Technikai Líceum diákjai dicséretben részesültek. A IX., és XII. osztályosok felkészítõ tanára Oláh Árpád, a X., XI. osztályosokat Darvas Anna-Mária készítette fel. A verseny mellett szakmai elõadásokon vehettek részt a jelnlevõk, illetve tanáraik számára módszertani továbbképzést is tartottak.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 865. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.