Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.03.28.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 865. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.03.28. Aktuális hírek

A.E.A levélben történõ magyarországi választás egyik legfontosabb mozzanatára hívták fel a figyelmet a helyi politikai pártok vezetõi (EMNP, RMDSZ). Mégpedig arra, hogy a visszaküldéskor lehetõleg ne vegyék igénybe a román Posta szolgáltatásait, hanem keressék fel a helyi irodákat, ahol õk személyesen gondoskodnak arról, hogy a zárt borítékok eljussanak a Csíkszeredai konzulátusra, és onnan idõben (április 6 elõtt) kijussanak Magyarországra. Emellett számos, a választási dokumentumok kitöltésénél felmerült problémára is rávilágítottak. Arra kérnek mindenkit, hogy a kitöltésnél kérdéseikkel bátran keressék fel úgy az EMNP, mint az RMDSZ irodáit, ahol készségesen segítenek.

Kedden, Baróton a Demokrácia központban tartott sajtótájékoztatót Szép Béla az EMNP helyi elnöke, kiemelte Szücs Zoltán konzul felhívását, amelyben arra figyelmeztet, hogy az erdélyi szavazók ne vegyék igénybe a román Posta szolgáltatását. Szép elmondta, a hivatalos adatok szerint, a román Posta 10 napon belül vállalja a kézbesítést. Tehát, ha valaki postán küldi a borítékot, nem biztos, hogy április 6-ra Magyarországra érkezik, erre nincs garancia - fogalmazott.
Az elnök a sajtón keresztül is arra kéri elsõsorban a baróti szavazókat, hogy hozzák be a szavazólapjaikat, mivel õk minden nap a konzulátusra szállítják azokat, Csíkszeredába.
Hogy a dolog zökkenõmentesen haladjon, irodájuk (Barót, Kossuth Lajos utca 152. szám, az OTP Bank fölött, tel: 0267-377790, 0762-248681) hosszabbított programmal dolgozik március 24 és április 6 között: hétfõtõl-péntekig, 9-19 óra, szombat-vasárnap 10-16 óra.
Segítenek a nyilatkozatok kitöltésében, de amennyiben a szavazó mégis otthon akarja kitölteni, akkor nagyon fontos, hogy a következõkre figyeljen:
1. Csak KÉK golyóstollat használjon a kitöltéskor.
2. A lakcímkártyában szereplõ adatokat írják be, pontosan ahogyan ott van (ha még nincs lakcímkártya, akkor a honosítási okiraton szereplõ adatokat használják)
3. Ahol az - anya neve - szerepel, oda a lánykori nevet kell beírni.
4. Az aláírásnál a nevet olvashatóan (nem szignó) ki kell írni.
5. A nyilatkozatszámnál a személyazonosító vagy az okirat száma kell szerepeljen.
A sajtótájékoztatón elhangzott, falvakra is ki fognak menni, minden családhoz személyesen bekopogtatnak, és ha kell, akkor elveszik a zárt borítékokat. Csak azoktól a személyektõl veszik el, akik erre õket felhatalmazzák.
Az EMNP reményei szerint az 1500 szavazatra jogosult személy mintegy 90%-át segíteni tudják abban, hogy leszavazzon.

Felkérjük az érdekelteket, hogy ne bízzák a szavazataik továbbítását másokra!

Váncza Tibor, az RMDSZ Széki elnöke, szerkesztõségünkhöz eljuttatott közleményében az áll, hogy: “A magyar állampolgársággal rendelkezõ erdõvidékiek szavazatainak begyûjtését és biztonságos eljuttatását -Magyarország Csíkszeredai Fõkonzulátusára - vállalja az RMDSZ Erdõvidék Széki Szervezete.”
Baróton: RMDSZ iroda (Bányairoda földszint) naponta 9.00-15-00 óráig. Felsõrákos: László Brigitta, Fõ utca 220 sz., Köpec: Bíró Béla, Bibarcfalva: Benedek Csaba, igazgató, Bodos: Gáspár Jenõ, falufelelõs, Miklósvár: Berszán Lóránd. Bölön: Csirikás József, hivatalnok. Vargyas: Ilkei Ferenc, polgármester. Bacon: Nagybacon: Kusztos Dalma, hivatalnok, Kisbacon: Nagy Gábor, erdész, Magyarhermány: Dimény Mónika, iskolaigazgató, Szárazajta: Péter Attila, iskolaigazgató. Bardoc: Bardoc: Dénes Jácint, tanár, Székelyszáldobos: Kolumbán Sándor, alpogármester (d.u.17.00-20.00), Erdõfüle: Balázsi Dénes- polgármester (d.u.17.00-20.00), Olasztelek: Máthé Sándor, közbirtokosság elnök (d.u.17.00-20.00).Ajta: Nagyajta: Bihari Edömér, polgármester, Középajta: Benkõ Csaba: alpolgármester.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 865. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.