Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.01.31.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 857. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.01.31. Aktuális hírek

Január 27-én a nagyajtai rendõrség azonosította a 41 éves H.V.-t, aki kivágott és ellopott négy darab bélyegezetlen fát az Olaszteleki Erdészet adminisztrálása alatti erdõbõl. A rendõrség jogtalan favágás és lopás gyanújával folyatja a kivizsgálást.
Január 27-én a vargyasi rendõrséget értesítette a 24 éves S.E., hogy mialatt a község egyik bárjában tartózkodott, az alkoholfogyasztás és nézeteltérés miatt a 24 éves B.S. üveggel fejbeverte õt. Ütés gyanújával folyik kivizsgálás az ügyben.
Január 24-én a rendõrség Nagybacon határában három jármûvet igazoltatott. Az ellenõrzés során kiderült, hogy 34 darab borjút szállítottak, a szállítók nem tudták az állatok származási helyét igazolni, és az egészségügyi és szállítási normákat is áthágták. A rendõrség megbüntette a 35 éves N.I, a 34 éves P.A.C. és a 23 éves L.G.A. Buzau megyei lakosokat, a 984/2005-ös kormányrendelet értelmében. Az állatokat az Állategészségügyi Hivatal Kovászna megyei képviselõjénél hagyták õrizetbe, a származásuk kiderítéséig.
Az utóbbi idõben megyénkben több telefonos csalást jeleztek, a Baleset és a Nyeremény módszerrel. A Baleset módszert alkalmazó csalók rendszerint fõleg idõseket hívnak fel telefonon, rendõrnek adják ki magukat, és közlik, hogy egy közeli rokonuk egy áldozattal járó balesetet okozott, és ahhoz, hogy ne tartóztassák le, egy bizonyos összegû feltöltõ kártyát kell vásárolnia, és a kódokat telefonon kell elküldenie. Rövid idõvel a kódok leközlése után újból felveszik a kapcsolatot az áldozattal, és megkérik, hogy semmisítse meg a nyugtákat. Novembertõl januárig megyénkben öt ilyen esetet jeleztek.
A Nyeremény módszer alkalmazói általában vezetékes telefonon veszik fel a kapcsolatot az áldozattal, és egy cég alkalmazottjának adva ki magukat, közlik, hogy egy jelentõs összeget nyertek euróbané. Ugyanakkor közlik, hogy ahhoz, hogy a nyeremény tulajdonába kerüljenek, ezt megelõzõen ki kell fizetniük banki átutalással több ezer lejt adóra, szállítási díjra, bizonyos költségekre. Év elejétõl megyénkben három ilyen csalást jeleztek.
Ahhoz, hogy ne legyenek hasonló módszerek áldozatai, a rendõrség felhívja a figyelmet, hogy a hasonló telefonhívásokat a pillanatnyi izgalom ellenére nagyon óvatosan kezeljék, és ne tegyék azt, amit a csalók diktálnak.
Segítségkérés elõtt figyeljenek a következõ tényekre:
- Egy baleset esetében nem történik kártérítés csak törvényszéki végzést követõen, vagy csak egy biztosítótársaság közbenjárásával. Bármilyen közlekedési balesetnek kétféle megoldása van: vagy panaszt adnak le a rendõrségen, ahol tovább foglalkoznak az üggyel, vagy kiegyeznek, mely azt jelenti, hogy a kötelezõ biztosítás segítségével javíttatják meg a keletkezett károkat.
- ellenõrizzék, hogy az említett rokon tényleg baleset áldozata lett-e (kérjenek adatokat a kórházról, rendõrségrõl, ahol tartózkodik, és hívják fel õt)
- Ilyen esetekben a rendõrség nem veszi el a mobiltelefonokat, és pénzt sem kér
- hogyha felveszik a kapcsolatot önökkel a csalók, kérjen személyes találkozást, és hívja a 112-es segélyhívó számot, ahol segítséget kérhet.
- bánjon óvatosan az utcán, “véletlenül” találkozó idegen személyekkel, akik lehet, hogy családjáról akarnak információt szerezni.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 857. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.