Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.12.27.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 853. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.12.27. Közélet

Albert Egon Hamarosan évet búcsúztatunk, s ezzel együtt köszöntjük az új, 2014-es esztendõt, elérkezett hát a számadások ideje. Kell, sõt szükséges is, ha nem többre, mint egy pillanatra, de magunkba szállni, és számadást tenni a megtörtént dolgokról és azoknak következményeirõl.
Szûk régiónkban 2013-ban nem állt meg az élet, még akkor sem, ha sokan úgy látják, itt általában minden a megszokott kerékvágásban halad, és tulajdonképpen semmi sem történik. Ennek a megállapításnak rögtön ellent kell mondjunk, hiszen e naptári évben is sok-sok minden történt, úgy jó, mint rossz, ami többé-kevésbé hatással lesz az elkövetkezõ idõkre. 2013 nem a kampányolásokról, nem a politikai választásokról szólt, mégis akadt bõven idénre is a politikából, pártjaink szerepeltetésébõl. Az autonómia évében jó pár megmozduláson részt vett az erdélyi magyarság, hiszen volt egy marosvásárhelyi március 10-i felvonulásunk, és volt az õszi, a Székelyek Nagy Menetelése. Hogy mit várhatunk, illetve, hogy milyen hozadéka lesz, és képezi-e alku tárgyát ez a székely önrendelkezés kivívásában, az még a jövõ meséje. A nagy dolgok mellett beszéljünk a mi kis dolgainkról is, a teljesség igénye nélkül. Erdõvidéki szemmel talán az egyik legnagyobb eseménynek, de megvalósításnak mindenképp a bardoci út és csatornahálózat befejezése, és a község víztisztító állomásának megépítése jelentheti. Egyben jó példa arra, hogy mit lehet elérni az évek következetes munkájával, az általában sehova se vezetõ politikai propagandával szemben. A tavalyi helyhatósági választásokat követõen a legnagyobb figyelmet egyértelmûen az új baróti városvezetés kapta, élén a frissen megválasztott polgármesterrel. Hogy érdemben, és eredményben mit tudtak eddig felmutatni, azt mindenki maga döntse el, annyi azonban bizonyos, sok égetõ és megoldásra váró feladattal kell megbirkózniuk a jövõben, tehát a felelõsség és az ehhez társuló elvárások továbbra is nagyok.
Egyértelmûsödnie kell annak is, hogy zászlók le-fel huzogatásával, és néhány emlékmû megkoszorúzásával, illetve emelésével semmit nem oldunk meg, ahogy a tollfényezéssel sem. Továbbra sincsenek járható útjaink, a külvilággal összekötõ hídjainkat lezárják, továbbra sincs városunkban modern víz-és csatornahálózat, ahogy a környezõ falvakon sem, beleértve a községek zömét is, de nincsenek új munkahelyeink sem. Végre ideje lenne annak, hogy a két pezsgõspohár elkoccintása mellett újból ne egy homályos, bizonytalan jövõben kívánjunk boldog új esztendõt egymásnak!<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 853. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.