Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.12.06.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 850. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.12.06. Közélet

A havazó nem okozhat meglepetést

A.E.Tavaly voltak kisebb-nagyobb fennakadások a téli hónapokban az utak, járdák hótalanításában, szórásában. Talán sokak emlékeznek az úttestre kiszórt, fûrjtojás- vagy annál nagyobb átmérõjû kavicsokra, ami elég sok bosszúságot okozott, úgy a gyalogos, mint a gépjármûvel közlekedõk számára. Idén, ígérik, ilyen nem fog megtörténni, ugyanis jó idejében beszerezték, átrostálták a szóróanyagot - adta tudtunkra Szakács László, Barót város alpolgármestere.
A novemberi havazó alkalmával, már egyszer leszórtuk az utcákat, legalábbis a reánk esõ részt, fõként a központi részeken. Az idei télre a szóróanyag be van szerezve, (a szemcsék 8 milliméter átmérõjûek, amihez még sót adagolnak) a Transloc udvarán van elhelyezve, a hóeltakarító szerszámok, gépek, be vannak élesítve - Szakács szerint, tehát nem érhet meglepetés. A hótalanítást idén is a szociális munkások végzik, úgy a városban, mint a hozzátartozó falvakon. Decemberben 97 szociális munkással számolnak, ennek túlnyomó része Baróthoz tartozik, igyekeznek úgy elosztani az embereket, hogy egy nagyobb havazó esetén is tudjanak a megfelelõ hatékonysággal dolgozni. Két utánfutó szóróanyagot már kivittek Bodosra, itt ugyanis a falut megközelítõ emelkedõ, télen sok fennakadást okoz, ezért ezt a szakaszt fokozott figyelemmel kísérik. A hótalanítás szempontjából elõszõr Barót élvez prioritást, itt fõként a központi részt, valamint a közintézmények elõtti szakaszokat hótalanítják, az öt faluban úgyszintén.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 850. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.