Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.12.06.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 850. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.12.06. Közélet

Nyolc kóbor eb elhelyezésére van lehetõség

Elkészült a kutyamenhely Baróton

A.E Elkészült, de még egyetlen kutyát sem fogtak be a város alsó részében lévõ, Transloc udvarán kialakított kutyamenhelyre, a tartáshoz szükséges engedélyek ugyanis még nem érkeztek meg.
Jelenleg nyolc kóbor nagytestû állat befogására alkalmasok a ketrecek, de szükség esetén ezt még tudják akár 16-ra is bõvíteni. Egyelõre azonban nyolccal számolnak, hogy lássák, hogyan mûködik a dolog. A polgármester szerint a város területén körülbelül 30 kutya (egyes becslések 70 feletti számot emlegetnek) kóborol, ez, meglátása szerint nem nagy szám, de mindenképp a jövõ évben azon lesznek, hogy ezeket az állatokat szisztematikusan befogják az utcákról, elõször az agresszív nagytestûeket.
A hivatal számára az elsõdleges szempont, hogy anyagilag minél kevesebbe kerüljön, fõként az étkeztetés. A városi kórházzal, a Cimbora óvodával, és az itt mûködõ vendéglátó egységekkel partnerségi szerzõdést kötnének a tervek szerint, hogy az ételmaradékot biztosítsák a kutyamenhely számára. Megvan a lehetõség az orvosi asszisztenciára, és a kutyák ellátását, gondozását is naponta tudnák biztosítani, gyakorlatilag tehát minden készen áll. A nyár végén sebtiben meghozott eutanázia törvényt még nem lehet alkalmazni a 14 napig tartott befogott ebekre, így egyelõre addig tartják ott õket, amíg nem kerül gazda nekik.
Az elöljáró mindenképpen az örökbevevést szorgalmazná, hiszen ez lenne a legjobb megoldás úgy a kutyák, mint a város számára. Állat- és fõként kutyabarátok, tehát itt az idõ bizonyítani!
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 850. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.