Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.03.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 605. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.03.20. KözéletAz  erdõfülei iskola közigazgatásilag, a székelyszáldobosi és olaszteleki iskolákkal együtt,  a bardoci Benkõ József I-VIII Osztályos Iskolához tartozik.
Az oktatás  jelenleg két épületben zajlik, az I-IV osztályos tanulók a Fõúton levõ „alsó” iskolában, az V-VIII osaztályos tanulók pedig a Templom utcai épületben tanulnak. A tanulók létszáma az I-IV osztályban 44 gyerek, az V-VIII osztályban pedig 50 gyerek.
Az óvódában, 3 csoportban, 54 gyerek tanul. A pedagógusok száma: 3 óvónõ, 4 tanítónõ és 8 tanár.
Az elmúlt 3 évben az iskolánkban komoly beruházások történtek. A csempekályhás fûtés központi fûtésrendszerre lett kicserélve. Épült egy modern,  korszerû  illemhely, kicserélõdtek az iskolákban az ajtók, felújításra került a „felsõ” iskola folyósója. A tanári szobába új bútor került.
Az iskola informatika termében, a már meglevõ, pályázaton nyert 10 számítógép mellé, kaptunk még 10 új számítógépet és  egy szoftvert. A tavaly év végén átadásra került az óvóda új épülete is. Mindezek a beruházások a helyi önkormányzat és a tanügyminisztérium segítségével történtek.
A tanulók évente sok versenyen, tanulmányi- és szabadidõs programon, kiránduláson vesznek részt. 
Részt vettünk szombaton az ólómkatona kiállitás keretén belül megrendezésre kerülõ ólómkatona festésen és a stratégiai játékon. Március 28-án a csíkszeredai Nemzeti Múzeumba szeretnénk ellátogatni és megnézni a „Tatárjárás” kiállítást. Az I-IV osztályos tanulóknak úszótanfolyamot szervezünk a sepsiszentgyörgyi úszódában.
Iskolánkban mûködik 1-1 furulyacsoport az I-IV és V-VIII osztályokban külön-külön. Ezek a csoportok az iskola ünnepélyeken, nõnapi  ünnepségeken lépnek fel, mûsorukkal színvonalasabbá, hangulatosabbá téve az ünnepélyeket.  A farsangi idõszakban mint az óvódások, mint az iskolások farsangi elõadásokat tartottak. Megünnepeltük az 1848-49-es magyar forradalom és szabadság évfordulóját is.
Iskolánk már 4. éve testvériskolai kapcsolatban van a csólyospálosi iskolával, akikkel  nyaranta hol Erdõfülén, hol Csólyospáloson töltünk el egy pár csodálatos napot.
    Fazakas Tünde,
iskola vezetõ


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 605. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.