Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.10.11.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 842. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.10.11. Közélet

Felavatták az utat és a víztisztító állomást

A.E 4,5 km vadonatúj aszfaltutat, több mint tíz kilométer vízelvezetõ csatornát, 3022 négyzetméter járdát, 2.215 méter fedett sáncot, átereszeket, három fekvõrendõrt - adtak át kedden, Bardoc községben. Mindemellett, egy új, a községhez mérten modern víztisztító állomás is felavatásra került, Bardocon és Erdõfülében már a földben van a vízvezeték és a csatornahálózat. A munkálatok azonban itt nem érnek véget, Olaszteleken és Székelyszáldoboson tovább folytatódnak. A víztisztító állomás jelenleg nem üzemel, mivel ezt egy engedéllyel rendelkezõ cég kell hogy üzemeltesse, így még a szennyvízhálózatra nem lehet rácsatlakozni, ám hamarosan ez is megoldódik – tudtuk meg a helyszínen Balázsi Dénes polgármestertõl.
“Büszkén mondhatom el, hogy 2013-ban ez a második nagy befektetés, mely átadásra kerül, július 26-án befejeztük az erdei utak modernizálását, ami 1,5 millió euróba került. Most pedig elérkeztünk egy másik nagy beruházásnak a befejezéséhez, mely Erdõfüle és Bardoc szennyvízhálózatának a kiépítése, valamint a szennyvíztisztító állomás átadása, aminek az összértéke 2,5 millió euró, tehát az erdei utakat is beleszámítva, 4 millió euróra ruháztunk be uniós forrásokból. A lebonyolítás nem 2013-ban kezdõdött, hanem jóval korábban, 2010 novemberében, ekkor történt a finanszírozási szerzõdés aláírása” - tájékoztatott Balázsi, aki elmondta, a bürokratikus rendszernek köszönhetõen nagyon nehezen tudtak haladni, olyan helyzetek is voltak, amikor nem tudták, érdemes-e tovább folytatni, az egész beruházás jövõje megkerdõjelezõdött.
De polgármestersége idején minden egyes tanácsos, munkatárs, politikai színezettõl függetlenül, minden ötletet, lehetõséget megpróbált megfogni azért, hogy a község fejlõdése elõremozduljon: “Nem hagyják, hogy lankadjunk, és ezt az összetartást, egyetértést szeretném kiemelni a többi kolléga elõtt is, mert ott, ahol nincs egyetértés, a munka nem elõre, hanem hátrafele halad”.
Tamás Sándor, megyei tanácselnök elmondta: “Elsõsorban azok mellé állunk, akiknek van saját elképzelésük, és az önrészt is melléje tudják tenni. Ezen községek között Bardoc az elsõ helyen áll, vannak még mások is, de ha az uniós, vagy a román pályázatok lehívását, kivitelezését nézzük, akkor a község messzemenõen vezet. Gratulálunk, és további jó sok munkát kívánunk!”
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 842. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.