Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.08.30.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 836. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.08.30. Közélet

Huszonnyolc pályázó között osztották szét a 40 ezer lejt

A.E. Szerdán, a Baróti Polgármesteri hivatalban elbírálták azt a harminc beérkezett pályázatot, amlyet a hivatal írt ki helyi civil szervezetek, egyesületek és egyházak számára.
Az ellenzék által is sokat vitatott pályáztatási rendszer célja az, hogy segítse, és ezáltal színesebbé tegye a helyi kulturális, szociális életet, valamint védje az épített örökséget. Szinte mindenik, idõben leadott pályázat nyert (mellékelt táblázat), csupán kettõ nem, az egyesületek, egyházak az értesítéstõl számított három napon belül fellebbezhetnek a döntés ellen, ezt követõen kerül majd a tanács elé szavazásra.


Az elbíráló bizottságban benne voltak a helyi tanács szakbizottságainak elnökei, a polgármesteri hivatal alkalmazottai, valamint külsõs személyek - tájékoztatott Lázár-Kiss Barna polgármester.
Csiki László városmenedzser elmondta, igyekeztek minden pályázónak pénzt adni, senkit nem akartak kizárni. A városmenedzsert meglepte, hogy ilyen sok pályázat érkezett be, ez is bizonyítja, hogy van igény az ilyen támogatásra. A huszonnyolc nyertes pályázat közül 5 sport, 5 egyházi és 18 kulturális pályázat volt.
Amint megtörtént a fellebbezés és a tanács is rábólint, következhetnek a szerzõdéskötések, az összes pályázatot még ebben az évben le kell bonyolítani.
A polgármesteri hivatalban már idén télen meghirdetnék a 2014-es évre szóló kiírásokat, amit remélhetõleg még nagyobb érdeklõdés követ majd.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 836. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.