Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.08.09.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 833. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.08.09. Közélet

Leleplezték a községtáblát és az emlékplakettet 

A.E. Augusztus 3-4 között tartották meg idén elsõ alkalommal a Bardoc községnapokat, mely a szervezõk és a résztvevõk szerint is várakozáson felülire sikeredett. Ez többek között annak is köszönhetõ, hogy a felhívásra mindenki megmozdult a faluban, így a siker közös, ami fontos mérce egy közösség életében. A községnapok két kiemelkedõ eseménye a Bardoc névtábla, valamint a sportpályán, a tavaly novemberben elhunyt kovásznai polgármester, Lõrincz Zsigmond emlékére állított márvány- tábla leleplezése volt.
“Ezelõtt pár héttel összeültünk a faluban jó páran, és eldöntöttük közösen, hogy szervezünk mi is Bardoc napokat, ahogyan ezt más községek is megteszik minden évben a környéken. Akkor a bardoci közbirtokosság volt az, aki a szervezéshez szükséges anyagi hátteret biztosította, így a közbirtokosság lett az idei falunapok fõ támogatója is. Természetesen melléjük rengeten helyi vállalkozó, üzletes és intézmény is felsorakozott, így elmondhatom, hogy példaértékû volt az a megmozdulás, amit a bardociak tanusítottak. A rendezvény egyik hozadéka a vadonatúj színpad megépítése, ami reményeink szerint hosszú éveken keresztül kiszolgálja az itteniek igényeit.” - nyilatkozta lapunknak Tókos Jenõ, a községnapok egyik szervezõje.
A két nap során mindenki megtalálhatta a számára kedvezõ és szórakoztató mûsort, elfoglaltságot, volt állatkiállítás, az esti sztárvendégek mellett helyi fiatal tehetségek is lehetõséget kaptak. Fellépett az Insect, Tomi és a roma lányok, Dancs Annamari, a bardoci Lázárock, valamint Kozsó és az Ámokfutók.
Vasárnap elsõ ízben került sor a bardoci születésû Lõrincz Zsigmond tiszteletére rendezett emlékkupára, melyre négy csapat kapott meghívást, és amit végül Ozsdola nyert meg. Ezt követõen tartották meg az emléktáblaavatót, melyet az elhunyt özvegye, valamint a bardoci Prima labdarúgó csapat vezetõje leplezett le, így állítva örök emléket annak a személynek, aki éveken keresztül oly sokat segítette úgy a helyi focicsapatot, mint a községet. A másik kiemelkedõ esemény a Bardoc névtábla avató volt, melyet Gyergyóban készítettek el a bardoci közbirtokosság finanszírozásával, a tábla megálmodója Benkõ Emõke magyar szakos tanár volt. A két nap tapasztalataiból kiindulva a szervezõk jövõre egy nagyobb, és még színvonalasabb falunapokat szeretnének összehozni, remélik a helyi közösség akkor is melléjük áll majd.




<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 833. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.