Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.05.10.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 820. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.05.10. Művelődés

Bútorfestõk nyomdokaiban Vargyason és Nagybaconban

A hagyomány tovább éltetéséhez szükség van utánpótlásra, a tudás átadására, a múlt, jelen és jövõ kapocsának a folyamatos erõsítésére. Ezért Vargyason és Nagybaconban bútorfestõ tanfolyamra kerül sor 2013 április 24-május 31 között. Összesen 55-en iratkoztak fel, Nagybaconban általános iskolások számára volt meghirdetve, Vargyason korosztálytól függetlenül bárki jelentkezhetett. A tanfolyamot a vargyasi népmûvészek látogatásával kezdtük, megtekintettük Soós Emma, Sütõ István, József Gellért bútorfestõk munkáit.
A projekt fõ célja: felkelteni a közösség érdeklõdését hagyományaink, értékeink iránt, a népi bútorfestés technikájának elsajátítása által. Hangsúlyt fektetünk a jellegzetes vargyasi népi motívumok megismerésére, a jelképek értelmezésére. Fontos, hogy megismerjék a résztvevõk rajzolási technikákat, felhívjuk a figyelmüket, hogy népi motívumú munkákkal díszítsék környezetüket. Hagyomány és értékõrzõ tudatformálásra, közösségi öntudat erõsítésére, tehetségek felismerésére, felpártolására, munkahelyteremtésre törekszünk, a helyi hagyományokat alapul véve hitelesen, minõséget garantálva képviselhessük településünket, térségünket kiállításokon, vásárokon, "községimázst" is teremtve. Szeretnénk kiaknázni azokat a lehetõségeket, melyek egyaránt jelentenek megtartó erõt, úgy a társadalom, mint a gazdaság szemszögébõl. Fõszervezõ: Kreatív Gyerekkuckó, Konsza Samu Egyesület. Partner: Benedek Elek Gimnázium, Nagybacon. Támogató: Háromszéki Közösségi Alapítvány.A márka neve: Háromszék program keretén belül valósul meg.

Dobai Mária-projektvezetõ
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 820. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.