Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.04.26.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 818. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.04.26. Művelődés

A 2012-2013-as tanév második félévében a líceum diákjai összesen 6 versenyen vettek részt, melyekbõl az elsõ januárban a körzeti olimpia volt. A benevezett 27 diákból 23 diák érdemelte a továbbjutást a megyei szakaszra. A matematika olimpia megyei szakasza március 9-én volt megszervezve a Mikes Kelemen Elméleti Líceumban. Elméleti vonalon legeredményesebb diákunk Szász Apolka X.B. osztály - III.díj, és továbbjutást nyert az országos szakaszra, alkalmazott matematika vonalon I. Díjasok: Jancsó Réka X.D. o. és Demeter Anita XI.D o. a környezetvédelem szakon. A megyei szakaszt megelõzõen, 8 diákunk érdemelt benevezést az Erdélyi Magyar Matematikaverseny országos szakaszára, mely Szalontán volt megszervezve február elején. Iskolánkból legeredményesebb Szász Apolka X.B.o., III. díj és minisztériumi dicséret, valamint Farkas Izabella Ingrid XII.B.o. dicséret. Mindketten kijutottak a nemzetközi szakaszra. Negyedik versenyünk a Nemzetközi Magyar Matematikaverseny, mely március 14-18 idõszakban zajlott Gyõrben, ahol a Kárpát-medence magyar középiskoláinak matematikusai mérték össze tudásukat. Iskolánkat Szász Apolka és Farkas Izabella Ingrid diákok képviselték. Egy-két ponttal maradtak el a dicsérettõl egy olyan rangos versenyen, melynek romániai díjazottjait a Román Tanügyminisztérium is értékel az országos, államilag finanszírozott egyetemekre való felvételi nélküli bejutást biztosítva a díjazottaknak, azokra a szakokra ahol a matematika felvételi tantárgy, és prémiumban is részesíti a diákokat. Soron következõ versenyünk a matematika olimpia országos szakasza, mely április 2-5 között zajlott Brassóban, ahol iskolánkat Szász Apolka X.B. osztályos diák képviselte. Apolka szintén néhány ponttal maradt le a Bronz éremtõl, ide már kell tudni az egész tízedikes tananyagot és lehetõ legmagasabb szinten, így is nagyon szép ez az eredmény.
Utolsó versenyünk az Adolf Haimovici matematikaverseny országos szakasza, Iaºi, április 11-13 között, ahol iskolánkat Jancsó Réka X.D. o. és Demeter Anita XI.D o. képviselték. Tisztességes helytállással a középmezõnyben helyezkedtek el. Köszönjük a pénzügyi támogatást, annak az erdõvidéki cégnek, amely a diákok utaztatását és szállását támogatta. Fontos elmondanunk, hogy ahhoz, hogy diákjaink megyei, országos és nemzetközi szakaszokra kijussanak, és ott teljesítsenek is, folyamatos és fokozatos, díjmentes felkészítése folyik az iskolánkban, amelyet tehetséggondozásnak is nevezhetünk. Ebben a felkészítésben a következõ tanárok vállalnak munkát: Darvas Anna-Mária tanárnõ (IX.o és X.o), Oláh Ilkei Árpád (XI.o és XII.o), és Jakab Crina Paula (X.D).
A matematika katedra tudósítása<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 818. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.