Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.02.15.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 808. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.02.15. Közélet

Az internet nem oldja meg az autónómia problémáját

A.E. Kedden Baróton az EMNP székházában Nemes Elõd megyei elnök és Benedek Huszár Erika frakcióvezetõ jelenlétében sajtótájékoztatót tartottak, “zászlóügyben”.
Szép Béla, a Néppárt helyi elnöke elmondta, múlt csütörtökön telefonon felhívta õt az újonnan kinevezett prefektus, Dumitru Marinescu, aki elõbb szóban, majd – látva, hogy kérése semmilyen hatást nem váltott ki, – írásban, hivatalosan felszólította, hogy távolítsa el a székház faláról a magyar nemzeti lobogót. Erre 24 órát kaptak a prefektustól. Szép újból hangsúlyozta, egyáltalán nem követtek el törvénytelenséget, amikor kitették a címeres magyar és a székely lobogót, ugyanis a címeres zászló csak a két világháború között volt Magyarországon hivatalos, ez nem a most érvényben levõ magyar nemzeti lobogó. Hangsúlyozta, fel vannak készülve rá, hogy ha kell, jogilag is védekezzenek. Nemes Elõd párhuzamot vont az eddigi prefektusok között, és elmondta, úgy György Ervin, mint Codrin Munteanu idejében sorozatosan kaptak felszólításokat, így Marinescu lépése sem meglepõ. Ezek a lépések bizonyítják, hogy ezek fentrõl érkezett utasítások, mondhatni ez a mindenkori prefektus feladata. A megyei elnök arra szólította fel a lakosságot, hogy mindenki bátran tegye ki a címeres magyar- vagy a székely zászlót, ugyanis azt tudni kell, hogy csak az internet és a facebook segítségével nem lehet autonómiát kivívni. Benedek Huszár Erika kijelentette, szó sincs etnikai konfliktusról, ezt sajnos a román média és a politikai elit generálja, aminek súlyos, beláthatatlan következményei lehetnek. A mostani cirkusz szöges ellentétben áll a transzilvanizmus szellemiségével.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 808. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.