Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.11.23.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 797. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.11.23. Művelődés

A VADFIE és a Kreatív Gyerekkuckó szervezésében november 3-án Vargyason Erdõvidéki Néptánctalálkozóra került sor. Szervezõkként célul tûztük ki a nemzetet éltetõ hagyományok, szokások átadását a fiatalok számára, úgy, hogy ezekrõl hiteles, követendõ mintákat kapjanak.
Ahogy a rendezvény mottója is utalt erre "Teremtsünk hagyományt Erdõvidéken" az egységre, a régió egészére, az értékmentésre épült a néptánctalálkozó szellemisége.
Az idén az eddigiekhez viszonyítva a következõ programokkal színesedett a rendezvény: a székelyruha kiállítás, fotó kiállítás, borkostoló, gálamûsor. Baráti, családias hangulatban telt el az egynapot magába ölelõ rendezvény, ahol több mint 300-an vettek részt.
Mi, szervezõk, úgy érezzük, hogy elértük célunkat. Közel 30 önkéntes részvételével, több erdõvidéki partner szervezet bevonásával sikerült színvonalas rendezvényt létrehoznunk.
Felléptek a bibarcfalvi Búzavirág, a baróti Tanulók Klubja Csenderi tánccsoportja, az erdõfülei Dobó, a bardoci, az olaszteleki Hajnalcsillag-, a magyarhermányi Hámor egyesület-,és a vargyasi néptánccsoportok.
Végezetül szeretnénk köszönetünket kifejezni mindazoknak, akiknek a segítségével megvalósult a rendezvényünk, melynek fõ támogatója a Háromszéki Közösségi Alapítvány volt. A továbbiakban partnereink voltak: ZIKE, EMI, Erdofule.ro, Rika Kulturális és Sport Egyesület, ODFIE, Buksa Miklós - ERPÉK, Barót Város Önkormányzata, Vargyas Község Önkormányzata, Derzs Panzió, Orex, Olgi Fotó, a Vargyasi Unitárius Egyház, Veres Miklós, Soós Csaba, Sugár Lajos, Suciu Jenõ, Vásárhelyi Béla, Lõrincz Rita, Katona László, Vásárhelyi József, Borbáth Kató, Sütõ István.
Dobai Mária<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 797. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.