Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.10.19.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 792. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.10.19. Közélet

Ismét a vadkárokról

Márton Árpád képviselõ napirend elõtti hozzászólása
E szónoki emelvényrõl, olykor törvénytervezetek vitája során is, többször beszéltem a vadak okozta károkról. Nem egyszer hoztam szóba azt, hogy Prahova, Brassó, Kovászna, Hargita és Maros megyékben a Kelemenektõl a Bucsegi-ig túlszaporodott a medvepopuláció. Ezek az állatok élelmiszert keresvén rendszeresen bejárnak e térség településeire, megtámadják az állatokat, hatalmas károkat okozván elsõsorban az állatállomány nagy arányú elpusztítása révén, de jelentõs anyagi kárt is okozva, embereket súlyosan megsebesítve vagy éppen megölve azokat. Minden egyes alkalommal azt a választ kaptam, hogy létezik jogi keret arra, hogy megtérítsék a gazdáknak a vadak okozta kárt. Azt is bizonygatták többször, hogy maga a megtámadott ember volt a hibás a bekövetkezett baleset létrejöttében.
Az utóbbi idõk tragikus eseményei arra késztették a minisztert, hogy megígérje, egyrészt, hogy nagyobb medvekilövési keretet hagy jóvá, másrészt az állatfölösleget áttelepítik más vidékekre.
Háromszéki választókerületemet járva, hallgatván az emberek panaszait, akik olykor évek óta nem kapták meg a nekik járó kártérítést, akik folyamatosan attól tartanak, hogy ismét támadnak a ragadozók (medvék vagy farkasok), ismét megállapítottam, hogy sajnos a bukaresti ígéretek ezúttal is csak ígéretek maradtak, és e térség lakóinak egyik legnagyobb problémája továbbra is megoldatlan maradt.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 792. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.