Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.10.19.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 792. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.10.19. Közélet

Színpompás õszi sokadalom Baróton

Sz.Réka Október 12-én, pénteken elsõ alkalommal szervezett õszi vásárt Barót Város Önkormányzata és a Városi Mûvelõdési Ház I. Erdõvidéki Õszi Sokadalom címmel. A hetekkel korábbi felhívásra közel negyven kézmûves, termelõ, faragó, kürtõskalácssütõ jelentkezett.
Dél körül sorra színesedett a városközpont, az egyre szaporodó színes sátrak kellemes hangulatot biztosítottak a kíváncsiskodók számára. Ha délután egy órakor még nem vették volna észre a város lakói, hogy készül valami, a Csala Kürtje fúvószenekar biztosította zenére a város utcáin felvonuló Princess mazsorettcsoport látványa már biztosan becsalogatta õket a városközpontba.
A hivatalos megnyitón Lázár Kiss Barna polgármester köszöntötte a szép számban összegyûlt közönséget, hangsúlyozta, szeretnék rendszeresen megszervezni a vásárt, hiszen céljuk, hogy lehetõséget teremtsenek értékeink megmutatására, Barótnak pedig visszaszerezzék a méltóságát, mely Erdõvidék központjának jár.
Demeter László kulturáért felelõs megbízott vezetõ a helyi termelõk, kézmûvesek támogatása mellett azt említette céljaik között, hogy megmutassák a fiataloknak, hogy itthon is lehet érvényesülni, erre a vásár kiváló lehetõséget biztosít. Erdõvidékrõl Barót, Bodos, Bibarcfalva, Vargyas Ürmös, Erdõfüle, Felsõrákos, Köpec, Középajta, Bardoc képviseltette magát egy-egy kézmûvessel, árussal, de kisebb régiónkat túllépve Kézdivásárhelyrõl, Bogárfalváról és Nagyenyedrõl is érkeztek vásárosok. A virágoktól, száraz õszi díszektõl, faragott tárgyak, ékszerek, díszmagyar ruhák, csizmák, szõttesek, kézimunkák, bõrdíszmûvek, táskák, fa játékok, méz, bió almalé, könyv és még sok apró érdekesség közül választhattak azok, akik eljöttek a vásárra, mindezt úgy, hogy közben a kürtõskalács és lángos illatának a csábítására sem kellett nemet mondaniuk.
A színpadon egész délután néptánccsoportok, fúvószenekarok, furulya és citeraegyüttesek biztosították a vásári hangulathoz megfelelõ szórakoztató mûsort. Mindemellett lovaglásra, borkóstolásra is volt lehetõség, kézmûves foglalkozásokkal, arcfestéssel szórakoztatták a gyerekeket. Színes, színvonalas rendezvénynek lehettünk tanui, melyre bizonyítottan nagy igény van.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 792. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.