Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.10.19.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 792. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.10.19. Közélet

Erõszakmentes iskola
A megelõzési programok szempontjából a következõ elvárásokat tartjuk fontosnak:
-A tanárokkalvaló folytonos kommunikáció segít, hogy idõben kijavítsák a gyerekek devians viselkedéseit, amelyek befolyásolnák tanulmányait.
-A diákok biztonságáért valamennyien felelõsek vagyunk: a helyi hatóságok, tanárok, szülõk, rendõrök. Mindanyian azt szeretnénk tudni, hogy óvva vannak, menedék alatt bármilyen veszély elõl. Egy olyan iskolai környezetért akarunk együtmûködni, amelyben a tanárok optimális körülmények között oktathatnak, a gyerekek pedig szerencsésen hazatérnek.
-Közös alapértékek és normarendszerek megteremtése. Az iskolai szabályok és normák kidolgozásába bevonják a tanárok mellett a tanulókat, a szülõket és az iskola pszichológusát is. Így a tanulók jobban tudnak azonosulni az iskola normáival (például szünetek alatti jobb felügyelet, szankciók a szabályok megszegõinek stb.). A szabályok betartatásánál figyelembe kell venni minden érintett személyiségének a tiszteletben tartását.
-Pozitív teljesítmény- és énkép átadása és kialakítása. Fontos, hogy ne csak a negatív teljesítményt és viselkedést jelezzük vissza a tanulók felé, hanem minden esetben erõsítsük meg a jó teljesítményt, a helyes viselkedést is (ezt gyakran "elfelejtjük" jelezni a tanulóknak, mert ezt természetesnek tartjuk). folytatjuk<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 792. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.