Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.10.19.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 792. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.10.19. Aktuális hírek

A baróti Pénzügyi Hivatal felhívja a jogi és engedélyezett fizikai személyek figyelmét arra, hogy azok számára, akik nem tették le adóbevallási formanyomtatványaikat, október folyamán a pénzügyi hivatal elindítja a hivatalbeli adózást, mivel nem teljesítették a 3392/2011-es törvényben elõírtakat.
Az intézkedés az utóbbi öt év nem teljesített bevallási kötelezettségeire vonatkozik. A pénzügyi hivatal felvállalva az aktív szerepet a fizikai és jogi személyek informálásában, szeptember folyamán elindította az értesítések kiküldését azoknak, akik nem tettek eleget a fentebb említett törvény követeléseinek. A 100-as nyilatkozatról van szó, mely az állam fele való kötelezettségrõl szól, és a 300-as nyilatkozatról, mely az ÁFA kötelezettséget érinti. Megkérjük a jogi és engedélyezett fizikai személyeket, hogy tulajdonítsanak fontosságot a kézhez kapott értesítõknek, és jelentkezzenek a Pénzügyi Hivatalnál a helyzet tisztázása érdekében.
Ugyanakkor várjuk azokat a cégeket és engedélyezett fizikai személyeket is, akiknek elmaradásuk van erre vonatkozóan, de valamilyen okból kifolyólag nem kaptak értesítõt. Még ha meg is határozzák hivatalból az adót, az egységeknek az értesítés kézhez kapásától 60 nap áll rendelkezésükre, hogy letegyék a nyilatkozatukat. Ebben a helyzetben a hivatali adózást eltörlik, ellenkezõ esetben pedig érvényes marad, ami az egységekre nézve nem elõnyös.
A Pénzügyi Hivatal támogatását ajánlja fel az ügy rendezése érdekében, és biztosítja a felszólítottakat arról, hogy ez az akció a helyzet tisztázása érdekében van.
Az értesítés át nem vétele nem mentesíti a jogi és engedélyezett fizikai személyeket a kötelezettségek alól.

A Pénzügyi Hivatal közleménye<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 792. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.