Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.08.31.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 785. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.08.31. Magazin

A szobanövények közül az amarillisz visszahúzódását és a karácsonyi kaktusz bimbósodását szabályozzuk vízmegvonással. Az amarillisznek teljesen leszáradhat a levele, és akkor, 2-3 hónap múlva kezdjük újból öntözni, a karácsonyi kaktuszt kevésbé öntözzük október derekáig, aztán ha megjelentek a bimbók rajta, újból öntözhetjük, tápozhatjuk. A szõlõlugasokat át kell vizsgálni, a kibomlott kötéseket pótolni, a hajtásokat meg ritkítani, hogy minél nagyobb fényáteresztést biztosítsunk a fürtöknek.
A szántóföldeken, fõleg ahol a buktatás, tarlóhántás rendesen meg lett ejtve, már kikeltek a gyommagvak, így nyugodtan be lehet iktatni a glifozát alapú, minden kikelt gyomot kiirtó "totális" gyomirtást. Fontos megjegyezni, hogy csak jól beállítható permetezõkkel érdemes dolgozni, az ajánlott vízmennyiség 150-180 l/ ha, a dózis, a gyom fertõzöttség mennyisége és fõleg a milyensége függvényében (évelõ tarackosok, perjefélék esetében a nagyobb dózis ajánlott) 3-4 L/ha. Ha nádas, vizenyõs a terület, akkor a maximális 5L gyomirtót kell használni. Minden alkalommal hangsúlyozom, a magvakra , akár a földben vannak, akár késõbb kerülnek oda (pl istállótrágyázás útján), a szer nincs semmilyen hatással.
És még egy észrevétel: ha a növények már elvirágoztak, a totális gyomirtó felgyorsítja a magérlelést, ezáltal az eredmény jóval kisebb lesz a vártnál, hiszen ezek a magok újból ki fognak kelni. Szeles Imre folytatjuk<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 785. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.