Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.08.31.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 785. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.08.31. Aktuális hírek

Hogyan szerezhetek egy Védelmi Rendeletet?
Az áldozat személyesen tehet le kérést a védelmi rendelet kibocsátására, vagy törvényes felhatalmazott által, ügyész által, az illetékes helyi közigazgatási hatóság képviselõje által, az áldozat hozzajárulásával. A 25/2012-es törvény melléklete tartalmazza azt a tipusnyomtatványt, amit az áldozat ki kell töltsön. A kérés beiktatásakor a bíróságon nem kell bélyegilletéket fizetni. Aki kérelmezi a védelmi rendeletet ügyvédi segítségben vagy képviseletben részesülhet. Mennyi idõbe telik egy védelmi rendelet kibocsátása? Sürgõsség esetén a bíróság még aznap, amikor a kérést leteszik kibocsáthassa a védelmi rendeletet. Meddig érvényes egy védelmi rendelet? Az elrendelt intézkedések határidejét a bíró állapítja meg, ami nem haladhatja meg a 6 hónapot a rendelet kibocsátásának napjától. Mi történik, ha a védelmi rendelet elõírásait megsértették?
A védelmi rendelet valamely elõírásának megszegése bûncselekmény, bírósági határozat be nem tartása, és egy hónaptól egy évig tartó szabadságvesztéssel büntethetik. A felek kibékülése felmenti a vétkest a bünügyi felelõsség alól.
Hogyan tehetek le egy büntetõjogi panaszt?
A büntetõjogi panaszt leteheted a rendõrségen, itt kérje a rendõrök segítségét a helyzet megoldása érdekében. A büntetõjogi panaszt leteheti személyesen, postán keresztül, vagy más felhatalmazott képviselõ által, ha ehhez hozzajárulását adta. Felhagyhatom-e a büntetõjogi panaszt, miután beiktatódott? Azoknak a bûncselekményeknek az esetében, amelyeknek elõzetes panaszra indítják a bûnügyi eljárást (mint például az ütés vagy más bántalmazás) van lehetõség a panasz visszavonására. Ez viszont nem biztosítja, hogy egy hasonló eset nem fog elõfordulni. Azoknak a bûncselekményeknek az esetében, amelyeknek nem szükséges az elõzetes panasz a bûnügyi eljárás megkezdésére, abban az esetben nincs lehetõség a panasz vissza vonására. folytatjuk<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 785. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.