Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.06.22.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 775. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.06.22. Közélet

Szélmalomharc

Márton Árpád képviselõ napirend elõtti felszólalása
Cervantes hõse annak az idealista személynek a megtestesítõje, kinek a "hõsi múlt" és egy nõ iránti érzelme megszépíti, megnemesíti a sötét valóságot. Tettei egy része ugyanakkor negatív jelentéssel is bír. A szélmalomharc nem csak a reménytelen csatározást jelképezi, hanem az ellenség képzeletbeli voltát is, tulajdonképpen a mindenáron való ellenségkeresést is.
Kovászna megye újonnan kinevezett prefektusa, Codrin Munteanu még betöltött hasonló tisztséget, amikor a magyar közösség nyelvi jogainak, az önkormányzatok autonómiájának, olykor a törvények semmibevételérõl lett híres.
Akkoriban futószalagon támadta meg az önkormányzatok határozatait, gyakorlatilag megbénítva azok mûködését. Most, hogy ismét nyeregben érezte magát, és éppen választási idõszak lévén, nem volt kivel hadakozzon, megindította a zászlóhadjáratot. Megtámadta azokat a tanácsi határozatokat, amelyekkel, jóval korábban elfogadták Kovászna városának, illetve a megyének a lobogóját. Ez utóbbiban az a címer van, melyet még 2007-ben fogadtak el kormányhatározattal, a heraldikai bizottság pozitív véleményezése alapján.
Néhány évvel korábban még indított zászlóháborút egy prefektus egy polgármester ellen. A polgármesternek lett igaza, igaz csak a Strasbourg-i bíróságon, de akkorra már a mindenáron kitûnni akaró ember már nem volt prefektus.
Vajon megint csak az európai bíróságig kell eljutnunk igazunk védelmében, egy idõlegesen prefektus visszaélései miatt? Egyelõre csak annyiról biztosíthatom a prefektus urat, hogy a román és a magyar nyelvben egyaránt fellelhetõ mondás szerint: "A víz szalad, a kõ marad". Mi maradunk.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 775. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.