Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.06.22.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 775. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.06.22. Közélet

Döntõképes tanácsot a közösségért!

Albert Egon Viszonylag zûrzavaros napokon vagyunk túl, véget értek a választások, megvan a régi-új polgármester. Lassan kezd mindenhol összeállni a helyi tanács, s ez az utóbbi az, ami még mindmáig egy-egy helyen több kérdést vet fel, mint választ, avagy: hogyan tovább?
Gondolatban a legtöbben talán Baróton teszik fel ezt a kérdést, ott, ahol a leginkább ez a közös ügy most. Közös, mert itt több, mint 3741 ember akarta a változást, akarta még akkor is, ha a gyengébben szereplõ jelöltek némelyike ezt az akaratot egyenesen az agymosással, a bunkósággal magyarázza, azonosítja be. Egy kérdésben döntött a nép, mégpedig, hogy más elöljárót választott magának, s a városgazda mellé városatyákat is kinevezett, kiknek feladatuk sikerre vinni az elkövetkezõ négy év történéseit, párttól függetlenül. Igen, akaratlanul is pártot kell említeni, hiszen egyetlen egy független jelölt sem nyert tanácsosi tisztséget, így mondhatni a három magyar párt kezében van a jövõ.
Látszólag ilyen népakarat mellett egyszerûen kellene mûködjenek a dolgok, ám – mint mindig – most is könnyen megtörténhet, hogy a hõn áhított változás épp a politikai gerincességen törik majd ketté, – azonban Barót többet érdemel!
Van három pártunk a tanácsban: 8 RMDSZ, 4 MPP, 3 EMNP, – a ki-kivel lép koalícióba találgatásnak már fokhagymaszaga van. De komolyra fordítva a szót, amennyiben nem születik megállapodás párt és párt között, nincs továbblépés, minden marad a régiben. A koalícióra tehát szükség van, ha ez nem történik meg, akkor újból elveszünk a politikai csatározásokban, s a kampányban oly sokat hangoztatott tenni akarás innentõl kezdve, eleve halva született gyermek. Az azonban finoman fogalmazva patthelyzetet eredményezne, ha az MPP-EMNP fogna össze, hét a nyolc RMDSZ-es tanácsos ellenében, innentõl csak viszszafele vezet az út. Városgazdát, alpolgármestert, és döntõképes tanácsot akarnak a barótiak jövõjük érdekében, ám a város fejlesztését érintõ döntésekben kétharmados többség kell. Innen nézve mennyire erkölcsös, mennyire lehet fair egy jobboldali összefogás, tudva azt, hogy nem jöhet öszsze még a többségi szavazat sem, nemhogy a kétharmados, vagy adja fel többségi elõnyét az RMDSZ? Nemrég a népakarat gyõzött, - elég volt nyolc év - lett új polgármester, lett új tanács, mert így akarta a közösség, mi lesz hát ezzel a közös üggyel, ismét a politikának rendelik majd alá?!
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 775. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.