Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.06.08.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 773. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.06.08. Magazin

 

A baróti Közösségi Szolgáltatási Komplexum (Kovászna Megyei Gyermekjogvédelmi Igazgatóság) június elsején idén is gyermeknapot szervezett. A kedvezõtlen idõ miatt az ünneplés bent kezdõdött, amelyet különleges meghívottunk, Kolumbán Sanyika nyitott. Gitár kíséretében gyermekdalokat adott elõ, amelybe végül a gyerekek is bekapcsolódtak és vidám együtténeklés lett a vége. Sanyika személyisége rendkívül sokoldalú, õ a Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont IX. osztályos diákja, és látássérült fogyatékossága olyan csodálatra méltó emberré formálta, hogy mindannyian példát vehetnénk tõle. Erre mondhatjuk, hogy vannak olyan emberek, akik veszteségeikbõl is nyereséget tudnak kovácsolni.
Az ünnep kézmûves foglalkozással folytatódott, majd a Sanyikával együtt elénekelt „Süss fel nap” címû dal varázslatot tett és olyan szép idõ kerekedett, hogy már az ügyességi vetélkedõket a gyerekek az udvaron folytathatták. Az együtt töltött önfeledt, vidám délután emléklap és édességcsomag kiosztásával ért véget, amelyen a gyerekek nagyon jól érezték magukat. Ezt követõen az intézmény vezetõsége kifejezte háláját a Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont „Árvácska” nevû önkéntes diákcsoportjának, akik Barabás Ildikó tanárnõ vezetésével, mindig önzetlenül és nagy lélekkel, szeretettel ott vannak a gyerekek mellet, minden ünnepségen részt vesznek és vidámságot, boldogságot hoznak az otthonban. Az intézmény vezetõje, Dr. Incze Mária úgy gondolta, hogy ez egy megfelelõ nap, hogy az otthon nevelõnõit, önzetlen, kitartó munkájukért emléklappal jutalmazza, ugyanis õk azok, akik minden nap nagylelkû emberségrõl tesznek tanúbizonyságot és minden tettükkel igyekeznek pótolni a pótolhatatlant.


Demeter Mária – szociális munkás<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 773. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.