Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.01.13.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 752. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.01.13. Aktuális hírek

Tudakozó
A vöröskereszt minden szerdán 11:00 és 13:00 óra között a bányairoda földszintjén (az Rmdsz irodával szemben) azon személyek rendelkezésére áll, akik érdeklõdnek a vöröskereszt iránt, vagy a kapcsolatot szeretnék felvenni velük.

Közéleti kávéház
 Böjte atya a Közéleti Kávéház januári meghívottja
 A Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) Közéleti Kávéház elnevezésû vándor-rendezvénye újabb állomáshoz érkezett, ez alkalommal Orbaiszéken kerül megszervezésre.
2012. január 11-én, szerdán, 18 órától, Kovásznán a Turist étteremben sorra kerülõ találkozó meghívottja Böjte Csaba ferences rendi szerzetes lesz. Csaba testvérrel az egymásra való figyelésrõl, az önkéntességrõl, a kevésbé szerencsés helyzetben élõk megsegítésének szükségességérõl, illetve az általa vezetett intézményhálózat mûködtetésének tapasztalatairól, tanulságairól beszélgetünk.
HÁRIT sajtóiroda

A bûnösök feleljenek!
 “Mi, az erdélyi magyarok az egyik legkegyetlenebb kommunista diktatúrát szenvedtük meg és éltük túl. Országunk, Románia fejlõdését és európai integrációját évtizedekre vetette vissza a posztkommunista visszarendezõdés folyamata, a kommunisták hatalomba való visszaszivárgása, valamint a múlttal való nyílt szembenézés elmaradása.
Éppen ezért csak helyeselni tudjuk, hogy a 2012. január 1-jén hatályba lépõ Alaptörvényben nem ismerik el "a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzeti szocialista és kommunista diktatúrák uralma alatt elkövetett embertelen bûnök elévülését". Következésképpen: hogyha a 2004. december 5-én magyart magyarra uszító, az elszakított nemzetrészeket kollektív módon megtagadó utódkommunisták a Magyar Szocialista Munkáspárt jogutódjaként a törvénytelenül felhalmozott vagyon örökösei és a diktatúra idején vagy az átmenet során megszerzett illegitim elõnyök haszonélvezõi lettek, akkor joggal várható el, hogy utóbb ne csak a haszonban, hanem a felelõsségben is osztozzanak. A nemzeti összetartozás megvallásával és vállalásával ezúton is kiállunk Magyarország, a Magyar Kormány és személy szerint Orbán Viktor miniszterelnök mellett” .
Részlet Tõkés László elnök, és Tortó  T. Tibor, megbízott elnök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, az Erdélyi Magyar Néppárt vezetõinek Nagyváradon kelt nyilatkozatából.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 752. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.