Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.12.30.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 750. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.12.30. Közélet

Tovább gurul(t) az ördögszekér
Albert Egon  Múlt év decemberében úgy ítéltük meg, hogy ez az esztendõ a hídépítés éve lehet, nem lett igazunk, pontosabban, csak részben valósultak meg jóslataink. Ha összességében vesszük, inkább volt a falunapok és a megemlékezések éve, mintsem a hídépítésé, amely semmilyen értelemben nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket. A hõn áhított, pártok közötti párbeszéd terén inkább volt hídégetés, mintsem ennek ellenkezõje, lassan már nem marad lerombolható átjáró, s ehhez a cirkuszhoz lassan mi is kezdünk hozzászokni. Hogy mi lesz a hozadéka ennek, azt a következõ év termése hozza majd meg, valójában akkor tudjuk meg, igazán mit is hozott nekünk a 2011-es esztendõ, mely – valljuk be –, nem is volt olyan rossz, mint amilyennek úgy ez év januárjában látszott. Ha lassan is, de a válság nehéz fellegei elvonulni látszanak. Igaz, sokan kérdezik, milyen válságról beszéltünk(?), hiszen itt nem igazán volt aranyélet az utóbbi két évtizedben, így az itteniek zöme megtanult nélkülözni. Így, bár fájt, mégsem volt akkora gyötrelem megélni ezt, a világméretû katasztrófát. Bár jó volna, ha egy pár új munkehely létesülne, fõként a fiatalja gondolja így, fõként azok, akik külföldön nem igazán találták meg számításaikat. De ki teremt itthon állást, munkalehetõséget? Megannyi megválaszolatlan kérdést vagy részben elhihetõ válaszokat   kaphatunk ezekre, ha gondolatainkat, a kiútak keresése, a hogyan tovább(?) köti le.
Azonban ha a politikai pártok között részben vagy egyáltalán nem is sikerült hídat verni, egy hídat mégis kapott a vidék, mégpedig a bölönit. Igaz e beígértnél sokkal késõbb, végül azonban mégis meglett. Erre mondja az itt élõ ember, hogy az egyik szeme sír a másik nevet, hiszen mi lesz a apácaival, az mikor készül majd el? Valóban híd kérdésben nem állunk jól, könnyen megtörténhet, hogy több fronton is elszigetelõdünk, úgy gazdaságilag, mint politikailag. Talán ebben a nagy zûrzavarban éppen ez válik majd javunkra. Mi több, errefele többször hallani azt a tréfás megjegyzést: hogy minket nem igazán fenyeget a 2012-ben esedékes világvége, hiszen úgy ötven évvel el vagyunk maradva.   


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 750. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.