Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.12.16.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 748. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.12.16. Közélet

Szórványvidéki magyar testvéreinket látogattuk meg december elsõ hétvégéjén a Baróti Szent Adalbert Egyesület BAKI Zenecsoportjával.
Szombaton a tûri plébános Kémenes Lóránt a ,,Tûri Magyar Házban,, 120 gyerekkel nagy szeretettel fogadott bennünket az adventi gyerektalálkozón, ahol a keresztény ifjúsági dalok mellett  a Mikulás érkezésére is együtt daloltunk.
A kis óvodás teremben egy gombostû sem fért volna már, mégis akkora volt a szívünk, hogy belefért volna a nagyvilág. Hisz kitártuk azt, hogy befogadjuk egymást szeretettel és hogy majd befogadjuk az érkezõ Jézuskát.
Este a tûri plébániatemplom sötétjében gyújtottuk meg a második adventi gyertyát, majd az esti szentmisén, szolgáltunk énekeinkkel. A szentmise után keresztény ifjúsági dalainkkal melengettük a szórványvidéki testvéreink szívét.
Vasárnap a balázsfalvi római-katolikus templomban az ünnepi szentmisén szolgáltunk énekeinkkel, majd onnan Gyulafehérvárra vettük az irányt. A Székesegyház látogatása után a Gróf Majláth Gusztáv Károly Teológiai Líceum dísztermében koncerteztünk a bentlakó diákoknak és a szomszédos árvaház gyerekeinek.
A BAKI Zenecsoport köszönetét fejezi ki a támogatást Kovászna Megye Tanácsának, a Communitas Alapítványnak, ugyanakkor a tûri plébánosnak és a családoknak akik nagy szeretettel fogadtak hajlékukba.                     
Különleges, élményekben gazdag hétvége volt számunkra, fõként azért, mert az adventi, karácsonyi készülõdés során nemcsak mi magunkat, hanem a szórványban lakó testvéreinket is megajándékozhattuk az Örömhírrel…. ,, Nézz testvér fel az Úr van itt, lángoljon a szívünk, közel van már üdvösségünk, jöjj el Jézusunk, jöjj el Jézusunk."…

 L.J. Bakis


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 748. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.