Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.12.16.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 748. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.12.16. Közélet

Sz.Réka  Nemrég hihetetlen összefogás eredményeképp jelentõs összeget sikerült gyûjteniük a szervezõknek a baróti, autóbalesetben súlyosan sérült Gyõrfi (Baczó) Szende kórház költségeinek fedezésére.  Azóta Szendét a brassói kórház intenzív osztályáról a sepsiszentgyörgyi kórházba helyezték át, ahol édesanyja folyamatosan mellette van. Szende nincsen már kómában, viszont rosszak a reflexei, nem beszél, nem tud nyelni, szondával táplálják, idõközönként vannak jó reakciói, kérésre jelt ad, azonban ezek ritkák. 
Mivel állapotán a sepsiszentgyörgyi kórházban nem tudnak már javítani, másfajta kezelésre van szüksége, mint a kórházi, ezért ki akarják adni, a család és barátok viszont azon dolgoznak, hogy kijuttassák Magyarországra, ahol egy rehabilitációs központban tudnának segíteni, hogy kikerüljön ebbõl az állapotból – tudtuk meg Lukács Kingától, a család barátjától. Egy közeli ismerõs segítségével felvették a kapcsolatot a Segítõ Jobb Alapítvánnyal, elküldték Szendének a leleteit, és elindult egy folyamat, melynek eredményeképp Szendét a remények szerint Magyarországon kezelik majd. Egyelõre a kijuttatott leletek alapján, azt elemezve, az alapítvány szakemberei azon dolgoznak, hogy egy olyan rehabilitációs központot találjanak, ahol mindent meg tudnak tenni annak érdekében, hogy Szende jobban legyen.  A család, barátai, jó ismerõsei reménynyel tele várják, hogy állapota javuljon, mindehhez Isten segítségét kérjük, és kitartást kívánunk a családnak, hozzátartozóknak a megpróbáló feladathoz!


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 748. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.