Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.12.16.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 748. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.12.16. Közélet

Nem szûnnek meg a vidéki iskolák…Ön szerint jól döntöttek az illetékesek? Örül annak, hogy gyereke nem kell ingázzon, vagy jobban örülne, ha színvonalasabb oktatást kapna?

 Hegedûs Szerénke, 40 éves eladó, Bodos: Az én gyerekem ötödikes, így nagyon is érintettek vagyunk ebben a kényes ügyben. Bodosban élünk, és egyáltalán nem örülnék annak, ha gyerekem ötödikesen ingázna, ráadásul, aki tanulni akar, az akárhol tud. Jön a tél és ilyenkor nem szívesen küldeném gyerekem máshová. Úgyhogy örülök, hogy egyelõre nem szûnnek meg a vidéki iskolák, sõt, remélem késõbb sem fognak, mert ez egy nagy változást hozna az életünkben, és nem feltétlenûl jót.

Kiss Amália, 73 éves nyugdíjas, Felsõrákos: Az én unokám Franciaországban él, de együtt tudok érezni az itt élõ gyerekekkel és nagyon örülök, hogy minden a régiben maradt. Sem munkahely sem pedig iskola? Az öt-nyolc osztályos diákok még nem elég tájékozottak ahhoz, hogy környezetet cseréljenek.

Nagy Alfázia, 38 éves pincérnõ, Barót:  Szerintem aki Barótra akar jönni, amúgyis ide jön, de jó, hogy vidéken is van öt-nyolc osztály és kell is, mivel abban a korban nehéz az ingázás a gyerekeknek. Örülök, hogy megmaradtak a vidéki iskolák, mivel nem tudnám én sem elképzelni magam és fõleg  a gyerekem ebbe a helyzetbe.

É. I. 80 éves nyugdíjas, Felsõrákos: Számomra nagyon meglepõ, hogy ilyen tervek egyáltalán felmerültek, én Köpecen tanultam annak idején és nagyon meg voltam elégedve az ottani oktatókkal, úgy érzem, hogy régebb nagyobb odaadást tanúsítottak úgy a diákok, mint a tanárok, ez mára már elhalványult, oktatás és életre való nevelés volt a cél. Úgy gondolom, hogy a falu lakói is hozzá kellenne álljanak a dolgokhoz, mert megkell hagyni a kisfalukba az isolákat!

Pál Lehel, 21 éves, Nagyajta: Nagyon örülök, hogy nem szûntek meg a vidéki iskolák, mert nemrég végeztem én is a középiskolával, amit Baróton jártam, az öt-nyolcat viszont a szülõfalumba, el sem tudom képzelni, hogy sikerült volna, ha általános iskolába ingáznom kellett volna, még így is nagyon nehéz volt a középiskolai ingázás, véleményem szerint szinte lehetetlen ezt egy gyereknek megtenni, aki még tényleg gyerek, télen fagyoskodva várja a buszokat, délután késõre érjen haza és még tanuljon is, úgyhogy szívbõl örülök, hogy maradt minden a régiben. A vidéki gyerekek ki kell vegyék a részüket a házimunkából is, és így még ez sem lenne megoldható.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 748. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.