Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.11.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 745. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.11.25. Közélet

Az utóbbi idõben a gépjármûvek száma sokat növekedett városunkban a szegénység ellenére, de ugyanez a parkolóhelyekre nem mondható el. Elnézve a szerdai tolongást, feltevõdik a kérdés, hogy szükség lenne-e  törvényes parkolóhelyekre? 

Komporály Gellért, 22 éves egyetemista: Véleményem szerint kellenne parkoló Barótra, de csak ingyenes, másképp ellenemre van az ügy.

Dénes Sándor, 50 éves munkanélküli: Fontos lenne a városnak egy parkoló, márcsak azért is, hogy ne az utcákon kelljen kerülgetni a leparkolt autókat.

Fazakas Tünde, 42 éves tanárnõ: Szerintem szükséges lenne egy parkolóra a Pub étterem közelében, mivel nap mint nap ott járok el, és a sok járdára parkolt személygépkocsi zavarja a közlekedést.

Gál Imre, 85 éves nyugdíjas: Feltétlen szükség volna parkolóhelyekre Baróton, mivel alig lehet közlekedni. Legfõképp az Ady Endre, Petõfi Sándor, Rózsák terén észlelhetõ a gépjármûvek járdán parkolt sokasága. Ezért javasolnám új parkolók létrehozását, létesítését, mivel hasznosabb és mutatósabb, ha az autók parkolóban állnak és nem szanaszét a járdán.
Ráduly Adél óvónõ: Igenis szükség lenne parkolóhelyekre, fõképp a napközi környékére, mivel a gyerekek után jött szülõk nincs ahova parkoljanak, ezért a járdákra parkolnak és attól tartanak, hogy büntetés jár ezért.

Elekes József 39 éves rendõr: Szükség van parkolóhelyre, de kellenne egy megfelelõ hely, mivel megnõtt az autók száma és elég nehéz kapni egy szabad helyet leginkább a szerdai napon, amikor az erdõvidékiek Baróton találkoznak.

S. András, 22 éves: Nemcsak parkolóra, hanem bicikliútra is szükség lenne, a balesetek elkerülése, valamint környezetünk kímélése érdekében is. Amúgy sem akkora településrõl beszélünk, hogy azt ne lehessen biciklivel körbejárni. Ezért ajánlom mindenkinek a kerékpárt a személygépkocsi helyett.

B. Ferenc munkanélküli: Hasznos lenne új parkolóhelyek létesítése, viszont fontosabbnak tartanám  közvécé létrehozását városunkba, mert ez egy alapvetõ és létfontosságú közérdekû dolog lenne. Nemcsak az autóvezetõk helyzetét kell figyelembe venni és azok dolgát enyhíteni, hanem az átlagember életét is kellene könnyíteni.

Jakab Melinda, 25 éves, magánvállalkozó: Az utolsó évtizedben trendszerûen megnõtt a személyautók száma, nem csak országunkban, hanem városunkban is igen tapasztalható, az utcáink, tereink mérete viszont nem változott. Városunknak mindennél jobban szüksége lenne parkolónak kialakított területre az autók száma miatt és az út szélén parkoló autók nehezítik a közlekedést.

Kérdezett: Derzsi Lily


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 745. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.