Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.10.07.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 738. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.10.07. Közélet

Újból támadt a medve
A.E. Ezúttal Magyarhermányban egy tehén volt az áldozat, – tudtuk meg Bardocz Csaba nagybaconi polgármestertől, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy szinte hetente okoznak kisebb-nagyobb károkat a medvék valamelyik faluban, így sajnos lassan már kezdenek hozzászokni. Az emberek tehetetlenek, ki ahogy tudja, őrzi a földjét, kertjét, ám gyakran megesik – mint ahogy pár nappal ezelőtt Magyarhermányban, – hogy háziállatra támad a medve. A polgármester még azt is hozzáfűzte az esethez, hogy ezidáig a károsult gazdák, beleértve a nyáron történt szárazajtai juhosgazdát ért támadást is, semmilyen kártérítést nem kaptak.  
A hivatal igyekezett minél hamarabb összeállítani a szükséges dokumentációt, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy elősegítsék a károk megtérítését, a kifizetések már nem rajtuk múlnak. 

Pénzek érkeznek a megyétől víz-és csatornahálózat építésére
Több mint 38 millió lejjel támogatja Kovászna megye hét települését a Borbély László vezette Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium alárendeltségébe tartozó Környezetvédelmi Alap, melynek értelmében két erdővidéki település, Vargyas és Bardoc kap jelentős támogatást. Mint azt tudjuk, a két községben már be van vezetve az ívóvíz hálózat, így a kapott öszszeget kimondottan a csatornahálózat kialakítására tudják fordítani, ami ezidáig egyedülálló lenne a vidéken, hiszen Barót kivételével egyetlen egy településen sem működik a csatornahálózat, vagy egyáltalán nincs is bekötve. 
Bardoc a megyei tanácstól támogatásként kap több mint 6,5 millió új lejt, a munkálatok összköltsége 8 millió lejre rúg. Vargyas község 4,5 millió lejt meghaladó támogatásban részesül, amelynek összértéke az önrésszel együtt közel 6 millió lej. “Mind a hét település esetében új beruházásról beszélhetünk. Ez is bizonyítja, hogy a háromszéki polgármesterek felkészültek, vannak terveik, amelyeket Bukarestben is elismernek. - tájékoztatott Tamás Sándor megyei tanácselnök. 

Elészült a ravatalózóház Nagybaconban
Tavaly ősszel kezdtek hozzá az építkezésekhez, és közel egy év elteltével mára már sikerült tető alá, használható állapotba hozni a nagybaconi ravatalozóházat, amelyet sajnos már két alkalommal használtak is a faluban. A helyi tanács saját erőből építtette fel a ravatalozóházat, amelynek összköltsége 300 ezer lej körül mozog. Az épületben minden szükséges berendezés megtalálható, ami egy felravatalozás és egy temetés lebonyolításához szükséges.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 738. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.