Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.08.07.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 729. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.08.07. Közélet

Lázár Szilárd  Szombaton és vasárnap zajlottak az elsõ Erdõfüle Napok. Hat elszánt fiatalnak köszönhetõen Erdõvidék fiataljai és idõsei egyaránt egy hétvégére elfeledhették gondjaikat-bajaikat, hiszen mindenki számára szórakozást és jókedvet biztosítottak a falunapok. Balázsi Dénes polgármester nem szeretett volna kivételt tenni Erdõfülével sem, ezért nem kaptak támogatást a fiatalok, hiszen nem kapott a községhez tartozó többi falu sem. A helyi cégek közül sem segítette õket senki, mert ott sincs elég pénz. Mégsem lehet senki elégedetlen, hiszen önerõbõl, anyagi támogatás nélkül vágták fejszéjüket a szervezõk a nagy fába, de megérdemelten élvezték annak gyümölcsét, és elfeledték a sok fáradozást.
A programok majdnem forgatókönyv szerint haladtak, éppen csak az esõ zavarta meg a néptáncosokat, és az estére tervezett utcabált egy "új törvény" miatt a szabadtér helyett a mûvelõdési házban tartották. Az ünnepség két kopjafaavatással kezdõdött, amelyet ugyancsak ez a pár fiatal a Kormos Egyesület által megpályázott összegbõl tudott finanszírozni. A továbbiakban a falu központjában hangzottak el köszöntõbeszédek, majd a mûvelõdési házban a székelyszáldobosi Kankalin és a bardoci Kormos néptánccsoport szórakoztatta a közönséget. A szervezõk a programok nagy részét helyi elõadókból és mûvészekbõl állították össze, esélyt adva mindenkinek a tehetségük bemutatására. Mindenki megtalálhatta a maga számára legmegfelelõbb elfoglaltságot, szórakozást. Este, a Kormos partján meggyújtott tábortûz mellett az emberek elégedett mosollyal az arcukon, nótával hangolódtak a kezdõdõ bálra. Vasárnap a Fosztó Pál emlékkupán az egykori és jelenlegi futballisták mérték össze tudásukat. A mérkõzés kitûnõ hangulatban telt mind a közönségnek, mind a focistáknak. Mondhatjuk, hogy az elsõ Erdõfüle Napok sikeresen, gond nélkül lezajlott, és ez a pár fiatal megmutatta, hogy nem szükséges vagyonokat kidobni az ablakon ahhoz, hogy jól érezzük magunk, csupán összefogás szükséges, és az emberek vég nélküli akarata, kitartása. A következõ falunapokra a szervezõk még több, még színvonalasabb programmal próbálnak majd kedveskedni, és nem fognak veszni hagyni a hangulatból sem.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 729. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.