Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.08.07.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 729. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.08.07. Aktuális hírek

Bardoc-Geszt testvérfalu látogatás
Lázár Szilárd  Kedden este érkezett haza a Bardoc és környékérõl Gesztre látogató csoport. A közel harminc fõbõl álló kiránduló egy 21 éves kapcsolat kötelékét erõsítette ezzel a látogatással. A két falu minden évben megszervez egy-egy találkozót, ahonnan kirándulni viszik a vendégeket, és megpróbálnak minél többet megmutatni hazájuk szépségébõl. Az idei harmincfõs csoport kissé kevésnek számít az eddigi 50-60 fõhöz képest, de ez felírható talán a gazdasági válság számlájára is, vagy ha optimistábbak vagyunk, akkor azzal is magyarázható, hogy a bardoci fiatalok június végén egy egyhetes táborba voltak hivatalosak gesztre, és ezért többnyire most csak az idõsebbek látogattak el a testvérfaluba. Brandt Józsefné, a geszti általános iskola igazgatónõje köszöntõ beszédében kiemelte, hogy reméli ez a kötelék nem szakad meg, ami a két falu között kialakult, és az idõsebbek is arra sarkalják a fiatalokat, hogy minél többet látogassanak oda, megismerjék hazájukat, mert számukra Erdély is Magyarország része, ugyanolyan magyarok vagyunk mint õk, és a határok nem szabhatnak gátat abban, hogy együtt töltsünk egy pár napot, hiszen azok úgyis csak a térképen vannak jelen, és nem a szívünkben. A kirándulók rengeteg új élménnyel, szerencsésen tértek haza, szeretettel várják jövõbe a gesztieket, és próbálják felülmúlni azt a kedvességet és vendégszeretetet, amit tõlük kaptak ezalatt az egy hét alatt.

Roncstraktor program
 Nagy József, az Országos Környezetvédelmi Ügynökség elnöke felhívja az érdeklõdõk figyelmét, hogy jóváhagyásra került a traktorokat és egyéb mezõgazdasági gépeket érintõ támogatási program.
További hírek programról:
http://www.green-report.ro

Cserkésztábor
 Mivel a nyári programoknak, közel sincs vége az Erdõvidéki Ifjak Szervezete, tovább munkálkodik, hogy a fiataloknak szórakoztató de értelmes elfoglaltságot biztosítsanak.
Augusztus 14 - 18-ig cserkésztábort szervezünk a Gaál Mózes Általános Iskolával partnerségben. Várjuk minden olyan V-VIII osztályos fiatal jelentkezését aki szereti a természetet és az ifjúsági programokat. Helyszín a Vargyas- szoros, tábordíj 100 lej (ami tartalmaz: étkezést 5 napra, polót, sapkát, golyóstollat).
Jelentkezni lehet, vagy további információ Lukács Kingánál, a 0742261710 -es telefonszámon, vagy az ediszedisz@yahoo.com e-mail címen.
  EDISZ


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 729. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.