Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.08.07.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 729. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.08.07. Közélet

Az árok és a kert lenne az akadály?
A.E.   A miklósvári  kultúrotthonnal lassan úgy vagyunk, mint Ceauºescu idõben a nesszkávé mellé adott fagyasztott hallal. Ha kellett, ha nem, ráadásként kapták a vásárlók. Szinte tízezer lejjel nõtt az utolsó elõterjesztés óta az épületre szánt pénzösszeg, akkor még pusztán arról volt szó, hogy az épület csatornázását kellene mindenképp megoldani, most azonban a vízelvezetõ sánc mellé kerítés is kellene. Az RMDSZ-es tanácsosok újból nem álltak kötélnek, igaz, s már többször is elmondták, hogy megszavazzák azt a költségvetés módosítást, amely többek között a iskola villany és fûtés számláinak a kifizetését, valamint a kórház számára érkezett támogatás bevételét is tartalmazza, egy kikötésük van csupán: a nyolcvanezer lej kerüljön ki a költségvetés módosításból.  Továbbá nem értik, honnan van ennyi pénz, akkor, amikor a polgármester folyton azzal panaszkodik, hogy menynyire rosszul áll a hivatal anyagilag. Nem amellett kardoskodnak, hogy ne fejezõdjön be a miklósvári kultúrotthon, ami egyébként is készen van, és használható, hanem úgy látják, fontossági sorrendben most nem egy árok ásás és egy kerítés felállítása élvez prioritást. Ezzel szemben a MPP beleértve a polgármestert is úgy véli, hogy politikai rosszindulat húzódik e mögött. Az, hogy az elöljáró oly módon próbált nyomást gyakorolni a tanácsra, hogy egy tételre rak fel olyan pontokat, mint ebben az esetben az iskola és a kórház - elõbbinek a mûködési költségei, utóbbinak a fennmaradáshoz szükséges környék hivatalaitól érkezõ anyagi támogatás - szerepel, nem új keletû. Az azonban elgondolkodtató, hogy miért nem akarja azt a többségi döntést a város elsõ embere elfogadni, miszerint, ha változtat és kiveszi a miklósvári kultúrházra szánt pénzösszeget, akkor átmegy a költségvetés módosítás, talány. Patthelyzet, melynek valóban az említett intézmények és ezáltal hosszú távon a város láthatja kárát, ám senki nem enged a 21-bõl...
Az elõterjesztett három napirendi pontból csak egyet sikerült elfogadtatni a múlt pénteki tanácsülésen, így  - a konkurencia elkerülése végett - annak, aki mégis válni akar annak ötszáz lejt kell kitennie.
"Nem célom, hogy támogassam a válásokat, és ezt úgy gondolom, hogy a tanácsosoknak is tudomásul kell venniük" - hangzott le több alkalommal is. Bár az RMDSZ többször is javaslatot tett azért, hogy az összeg ne ötszáz, hanem csak háromszáz lej legyen, szándékukat nem sikerült keresztülvinniük, így maradt az elõterjesztett összeg, amelyre õk is áldásukat adták.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 729. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.