Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.08.07.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 729. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.08.07. Közélet

Ágnes asszony és a polgármesterek
Havelka Ferenc – Attila  Múlt csütörtökön este nem jött ki füst a baróti bányairoda kéményén, de annál jobban füstölt az egyik központi vendéglõ. Az történt, hogy az RMDSZ-nek hosszas vacillálás után sem sikerült polgármester-jelöltet állítania a 2012-ben esedékes helyhatósági választásokra, ennek ellenére a félig-meddig titkos találkozó után  sültet rendeltek, és a rossznyelvek szerint elõre ittak a medve bõrére. Pedig egy közvélemény-kutatást is végeztettek egy kolozsvári céggel, amelynek a teljes eredményét hónapok után sem árulták el. Nagy tét lehet a polgármesteri széket megnyerni, mert egyre ingóbbá vállnak a parlamenti és minisztériumi székek, Bukarestben kifelé áll a szekérrúd, és a saját választókörzeteikben kell megkapaszkodni. Majd ha nem lesz országos képviselete az erdélyi magyarságnak a román  fõvárosban, akkor fog kiderülni, hogy mennyire igaz a mondás, miszerint rossz a rosszabb, de rosszabb anélkül. Baróton sem a legtisztább az RMDSZ lepedõje. S ha tényleg komolyan gondolják a polgármesteri szék visszaszerzését, márkás mosóport és minõségi ruhafehérítõt kell beszerezniük, még mielõtt belehevülnének az ellenfelek a szenynyesek kiteregetésébe, mert akkor is mocskosan kerülnek ki a gúnyák, ha eddig nem volt folt rajtuk. Õk is, sok más jelölttel egyetemben munkahelyeket ígértek, s nem hogy lett, hanem az is fogy, ami eddig volt. Több, mint bizonyos, hogy az RMDSZ nyakába fogják varrni, hogy nem lett cementgyár, nem lett Drakula Park, és gáncsoskodnak a bevásárlóközponttal is. Az egyszerû választópolgárt kevésbé érdekli, hogy mi rejlik a dolgok mögött, neki az a fontos, hogy van-e munkahely vagy nincs. A kampányban pedig az embereknek nem írószer és fénykép kell, hanem a klasszikus kettõs, sör és miccs, 2008-ban pedig cirkusz-jegyet is kaptak a voksolók. Mondogatták is három éve, hogy minek adnak nekünk pixet, mi írni sem tudunk. Ki fog gyõztesen kikerülni a pixek, mosóporok és a kampány cetlik kavalkádjából?
Mindenféleképpen az a jelölt, akinek viszonylag biztos szavazóbázist sikerül kialakítani, s minél több jelölttel kell megmérkõznie, mondjuk az sem árt, ha jól kitervelt stratégia szerint indul el a polgármesteri szék felé.
Mellékesen egyiküknek sem árt, ha lehetõleg minél tisztább a lepedõ, Ágnes asszony hiába mossa majd a patakban, hamarabb elkophat a vászon, mint amilyen hamar eltûnik a folt róla.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 729. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.