Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.06.04.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 720. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.06.04. Közélet

 Június 15-ig adhatják le támogatási kéréseiket azok a juh - és kecsketartó gazdák, akik az Országos Kiegészítõ Támogatás (CNDP) keretén belül, állatlétszám utáni támogatásban szeretnének részesülni. 
A Mezõgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) megyei irodáiban kérést azon gazdák tehetnek le, akik állatállománya legkevesebb 50 anyajuhból, vagy az ennek megfelelõ 25 anyakecskébõl áll, az állatok szerepelnek az Országos Farmnyilvántartóban, s 2011. március 31-e elõtt betöltötték az egy éves korhatárt. "Emellett, a gazda nyilatkozatban biztosítja az ügynökséget arról is, hogy folyó év június - és augusztus 31-e között, a támogatási kérésben megjelölt helyen, az állatok megtalálhatóak lesznek. Ezen elõírásnak a be nem tartása, illetve az ellenõrzések során tapasztalt állatlétszámbeli különbségek büntetéseket vonnak maguk után: amennyiben az eltérés meghaladja a 3%-ot, a gazda elveszítheti a támogatási összeg egy részét, 50%-os eltérés tapasztalása esetébe pedig, a támogatást teljes egészében megvonják" - tájékoztatott Tánczos Barna vidékfejlesztési államtitkár.
Elmondta, a támogatási kérés leadásakor, a gazdánál csupán személyi-igazolvány másolat, aktív (banki) folyószámla, illetve adott esetben, regisztrációs igazolás kell legyen, a leadott kérések jogosultságának ellenõrzésére pedig június 16. és augusztus 31. között kerül sor.  Az állattenyésztési támogatások értéke, a tavalyi összegekhez hasonlóan, állatonként idén is megközelítõleg 40 lej lesz.
 Tánczos Barna
Vidékfejlesztési államtitkár


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 720. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.