Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.05.27.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 719. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.05.27. Aktuális hírek

 Köpec  Özv. Vajda Gáborné, sz. Szõcs Irén, 2011. május 17-én életének 90. évében elhalálozott.

Égetõ Jánosné, sz. Fosztó Erzsébet, életének 70. évében 2011. május 17-én elhunyt.

 Erdõfüle  Miklós Eszter 86 éves korában 2011. május 16-án elhalálozott.

 Nagybacon  2011. május 21-én Borbély Lóránt újszülött, a Borbély József és Szecsete Csilla szülõk gyermeke, keresztségben részesült.

 Középajta  Id. Felszegi Simon Áron 82 éves korában 2011. május 18-án elhunyt.

Bódi Szilárd és Matuz Annamária ifjúpár 2011. május 21-én házasságot kötött.

 Olasztelek  Rancz István újszülött, a Rancz István és Kolumbán Juliánna szülõk gyermeke, 2011. május 21-én keresztségben részesült.

 Barót  Unitárius Egyházközség: Május 22-én megkonfirmált és hitérõl bizonyságot tett: Szõcs Trinfa Klementina Fruzsina, Tofán Szidónia, Cseke Andrea, Ilkei Klementina Imelda, Oláh Kátai Péter, Kádár Attila, Zsombori Attila.

Hétrevaló
A mágia szó gyûjtõfogalom, amely magába foglalja a titkos mesterkedések minden fajtáját /varázslás, szellemidézés, jóslás, stb/. A Biblia megfogalmazása szerint az a célja, hogy a természetfeletti erõket az ember szolgálatába állítsa. A mesterkedés segítségével aztán a titkos hatalmak által a természeti jelenségek, emberek, népek életének lefolyását, alakulását megváltoztassa. Két fõága van, a fehér- és a fekete mágia. A fehér mágia a jõ természetfeletti erõk segítségét igyekezett megnyerni az események, dolgok, kedvezõ befolyásolására, a fekete mágia pedig a gonosz erõket károk, pusztítások okozására. A mágia szinte egyidõs az emberiséggel és az egész világon gyakorolták, illetve sokan gyakorolják még ma is. A zsidó vallás elismerte a mágia létezését, de gyakorlását mindkét formájában szigorúan megtiltotta. Ugyanis az embernek nincs szüksége a varázslatokra, mert amit tudnia kell a jelen és a jövendõ dolgairól, azt Isten kijelenti neki. Isten munkáját senki meg nem változtathatja, õt senki semmire nem kényszerítheti. Az embernek útja a hit és engedelmesség, s ha bûnei miatt életét veszély fenyegeti, azt csak bûnbánattal lehet elhárítani. A mágia azonban örök kísértés maradt, különösképpen azok számára, akik elhagyták az Isten útját. Az Isten rendelése szerinti élethez hozzátartozik a mágiától való teljes elszakadás. A keresztyén ember életéhez alapvetõen hozzátartozik a mágia elleni harc, amit Isten erejével vívhat meg és juthat el a gyõzelemhez, mely maga az üdvösség Isten ajándékaként. Nem a mágia által nyerhet az ember békés, nyugalmas életet, hanem az Istenhez fordulás alázatával, aki segíti eljutni a káoszból a kozmoszba, a rendezett dolgok világába. Undorító csalás és becsapás az egyik, boldogító megnyugvás e másik.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 719. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.