Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.04.15.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 713. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.04.15. Aktuális hírek

Március 19 szervezték meg Sepsiszentgyörgyön a megyei történelem olimpiászt. A VIII. osztályosok közül 17-en szálltak versenyre a megye legjobb hírnevû iskoláiból a sepsiszentgyörgyi  Székely Mikó, a Váradi József, a Petõfi Sándor, a Nicolae Colan iskolákból, az Avram Iancu kovásznai iskolából és  a M.Sadoveanu bodzafordulói iskolából. A verseny románul zajott, mert az idén még románul tanulják a történelmet minden VIII. osztályban. Iskolánkat a VIII. osztályosok közül Györfy Hajnalka, VIII.D osztályos tanuló képviselte, és nem is hagyta szégyenben! Hajnalka dicséretben részesült maga után hagyva sok jó képességû diákot. Felkészítõ tanára: Nagy Ernõ.
"Anglo-Saxon Culture and Civilization Contest", azaz Kultúra és civilizáció, angol versenyt szerveztek március 28-án a baróti Gaál Mózes iskolában. A versenyen 3 és 4 fõbõl álló csapatok vettek részt a VI., VII. és VIII. osztályokból. A VI. osztályokból I. lett a FAST FOOD csapat VI.C osztály, II.lett a QUWUKYLAND csapat VI.C, III.lett a BLUE DRAGONS VI.B csapata, a VII. és VIII. osztályosok közül I. lett a DREAM MEMBERS&E, II. helyezett a CHOCOLATE FUN, VIII.C csapata és a III. a FOUR STEPS VIII.A és VIII.B csapata. A versenyen résztvevõ diákokat a megérdemelt diplomákon kívül az iskola igazgatóságának a jóvoltából finom süteménnyel és teával kínálták meg. A szervezõ tanárok: Fülöp Zsófia és Egyed Árpád, besegített Iszlai Szilvia.
Április 8-án került sor a "Szülõföldem" témájú V. osztályosok vetélkedõjére. A versenyzõ tanulók ismereteiket bizonyították Erdõvidék nagyjairól, a Székelyföld legendáiról, térképen bemutatták Erdõvidék településeit, a vulkáni kúpjait, folyóit. 11, háromfõs csapat vetélkedett egymással. I. lett a Botamó csapat: Borsay Emese, Trandafir Kinga, Molnár Katalin alkotta csapat, II. helyezett a Barátok csapata, melynek tagjai: Katona Botond, Fazakas Krisztina és Gyimesi Madarász Csongor, III. a Real csapat: Beke Tasnád, Bende Márk és Józsa Sándor valamint az Erdõvidék csapat, melynek tagjai: Kencse Hunor, Szabó Timea és Tüzes Bölöni Noémi.
A verseny szervezõi: Gyimesi Madarász Aranka és Szlenka Zsuzsa tanárnõk, az elbírálásnál besegített Szõcs Szidónia tanárnõ is a Baróti Sz. Dávid Iskolaközpontból.
    Tudosított: Antal Izabella tanárnõ


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 713. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.